Flitspalen op cityring in Tilburg? Het OM ziet noodzaak nog niet zo

 

Het Openbaar Ministerie is vooralsnog niet van plan om flitspalen te plaatsen langs de cityring in Tilburg. De gemeente Tilburg heeft daar bij justitie op aangedrongen, maar volgens een woordvoerster van het OM is de aanvraag nog onvoldoende onderbouwd.

Volgens de gemeente Tilburg is er wel degelijk genoeg bewijs dat er op de cityring in het centrum te vaak veel te hard gereden wordt. Onlangs maakte de politie bekend dat er bij 28 controles tussen juli en medio oktober, maar liefst 1.749 hardrijders op de bon werden geslingerd. Ook werden er rijbewijzen in beslag genomen. Eind oktober reed een 23-jarige Oosterhouter nog met 108 kilometer per uur over de Noordhoekring, waar maximaal 50 kilometer is toegestaan.

De gemeente Tilburg onderzoekt momenteel welke maatregelen er genomen kunnen worden, maar om de veiligheid op korte termijn te verbeteren is bij het OM een dringend verzoek ingediend om flitspalen te plaatsen. Volgens een woordvoerster van het OM is de nut en noodzaak nog onvoldoende bewezen. ,,Of er eerst ongelukken moeten gebeuren? Nee, natuurlijk niet. Maar wij vinden wel dat de gemeente eerst ook zelf kritisch naar de inrichting van de weg moet kijken. Wij werken bovendien met schaarse middelen. Om ergens een flitspaal te kunnen plaatsen, moeten we elders een flitspaal weghalen."

 
 
Bron: Brabants Dagblad
 
  11-2-2017  


|

FlitsKaart