Vandalen steken regelkast trajectcontrole in brand

 

Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag de schakelkast van camera's bij een trajectcontrole op de Kempenweg bij Weert in brand gestoken.Voorbijgangers ontdekten de brand en alarmeerden rond 00:20 uur de brandweer.

Brandstichting
De brandweer had het vuur snel onder controle. Volgens de lokale nieuwssite Weertdegekste werden er bij de schakelkast smeulende bandenresten aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat de vandalen de autoband om de schakelkast hebben gehangen en daarna moedwillig in brand hebben gestoken.

De regelkast raakte door de brand zwaar beschadigd.

Trajectcontrole
De schakelkast is onderdeel van de trajectcontrole op de N564 die later dit jaar van start moet gaan. Op vier provinciale wegen in Limburg zullen automobilisten dan gecontroleerd worden op de snelheid. De camera's staan inmiddels al een tijd klaar, maar door technische problemen met de software zullen de metingen pas later dit jaar beginnen.

Er staan ook camera's voor trajectcontroles klaar op de N275 (Blerick-Nederweert), de N270 (Venray-Ysselsteyn) en de Midden-Peelweg (N277) tussen Ysselsteyn en de Brabantse grens.

Klik op de bron voor de foto's.

Flitsservice: Het verbaast ons dat deze regelkast niet brandwerend is gemaakt. Andere trajectcontroles, zoals de N706 in Flevoland hebben dit wel. Bovendien staat er een camera gericht op deze kast. Een sticker voor de lens plakken lijkt ons een stuk makkelijker en mocht je gepakt worden, scheelt het je een hoop schade die je zal moeten betalen.

 
 
Bron: 1Limburg
 
  3-1-2020  


|

FlitsKaart