A7 onder schotDatum van foto's: donderdag 17 april 2003
Tijdstip: 16.05


Waarom seint die man met zijn Ford aan de andere kant zo met zijn lampen?


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Ahhh, toen ik de afrit naar het pompstation aan de A7 tussen Bolsward en Nijland voorbij was, zag ik plotseling deze laserende agent staan.

Tijd om mijn auto op de vluchtstrook te zetten en de man aan te spreken. Oh nee! dat mag niet dus ben ik maar even verder gereden naar de volgende afslag, daarna de snelweg weer op gedraaid en de andere kant op, nog een keer draaien en deze keer er wel af bij de Shell.
Deze agent van het verkeershandhaving team was hier na een andere controle een kopje koffie wezen drinken en wilde nog snel even een "klantje" meepakken voor hij terug naar het bureau ging. Gelukkig pakte deze man niet de onschuldige burger maar ging hij pas over tot actie wanneer een snelheid werd gemeten van 155 of hoger. De zo juist gecontroleerde burger hield zich echter aan de snelheid en reed zoals u ziet 118. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Dit laserpistooltje is netjes geijkt en er mag dan ook nog even mee geschoten worden. De ijking van de snelheidsmeter van de motor zelf klopte niet helemaal meer. De meter stond op ruim 70 km/u terwijl ik naast de motor stond, hoe kan dat nou? Deze motor bleek een aanrijding te hebben gehad en er was het een en ander vervangen. Daarna bleek echter de snelheidsmeter defect en de dealer was daar volgens de agent niet zo snel mee.

Als je op dit punt te hard reed, zou je dit te laat gezien hebben en was je er onherroepelijk bij, echter als je 155 rijdt, doe je dat vast niet per ongeluk.
Er werd bij deze controle niemand bekeurd want ik reed tegelijk met de agent weg.


Tekst en foto's: AJ


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht