Aanslag op flitspaal N346 Goor-Lochem thv GoorDatum van foto's: woensdag 3 april 2002
Tijdstip: rond 15.30


Mijn vriendin kwam glunderend thuis: "De flitspaal is afgefikt!"
Dat hoef je me geen 2x te zeggen. Hup, in de auto en op weg.

Afgelopen zaterdag stond ik er nog bij te kijken hoe een rolletje in deze paal vervangen werd. De paal is net weer sinds een paar weken in gebruik na bijna een jaar op non-aktief te zijn geweest. Hij moest eerst weer uitgelijnd worden omdat iemand de paal een tikkie scheef had getrokken...
Op het moment dat ik aan kwam rijden werd er al aan de paal gewerkt. Over toeval gesproken. Even een paar dingen gevraagd, en gelijk een aantal foto's gemaakt.
Maandag werd er brandschade ontdekt aan de paal, en nu werd de schade opgenomen en gelijk het rolletje eruit gehaald. Groot was mijn verbazing toen ik hoorde dat hij in 4 dagen tijd al 408 foto's had gemaakt. Ik had geen idee dat dat zo snel zou gaan.
Het bewuste rolletje zal direkt worden ontwikkeld en uitgelezen om een eventuele dader te kunnen achterhalen. De kans lijkt me klein.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Hoewel de schade lijkt mee te vallen is er aan de binnenkant meer schade te bewonderen. De kabel van de flitslamp blijkt te zijn aangetast door de hitte.
De woede werd gekoeld op de flitslamp. Daar komt immers de flits vandaan die je duidelijk maakt dat je te snel ging.
Het maakt mij in iedergeval duidelijk dat er sprake is van een amateur-vandalist.
De minst schadelijke plek is die van de flitslamp...maar meer ga ik er niet over zeggen. Ik wil hier geen handleiding neerzetten hoe het dan wel moet.
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Ik snap echt niet waar die flitspalen eigenlijk nog voor dienen. Na ingebruikname duurt het maar een paar weken of er wordt al iets aan vernield. Meestal een kleine vernieling, zoals deze, maar ook totaal gesloopte palen zien we regelmatig. Het lijkt mij dat dit klauwen vol geld kost. Een paal waar niks in zit, wordt meestal met rust gelaten en men rijdt er toch wel met aangepaste snelheid langs. Druk je er een radar in, dan vraag je er gewoon om.


Tekst en foto's: Raymond


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht