Eindhovense 'flitspaal-terroristen' slaan opnieuw toeDatum van foto's: maandag 5 mei 2003
Tijdstip: 18.20 uur


Dat Eindhoven de naam lichtstad eer aan doet met zijn vele helder bijlichtende flitspalen is een bekend fenomeen. Tientallen palen ontsieren deze stad. Op vrijwel elke grote kruising in de stad bevinden zich zogenaamde RLC's, flitspalen die zowel op roodlicht als een te hoge snelheid controleren.

Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan en de John F. Kennedylaan, beide 2x2-baans invalswegen, bevinden zich radarpalen.

Dat al deze palen met enige regelmaat het doelwit zijn van 'flitspaal-terroristen' is ook niks nieuws. De flitspaal langs de Van Oldenbarneveltlaan had het al een aantal maal eerder begeven. Dit keer was de paal pas sinds een week of twee weer intact. Meteen werd er revanche genomen; en hoe!

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Eind april kwam deze melding binnen op de brandweerpieper waarover ik voor andere werkzaamheden de beschikking heb.
Vandaag ben ik dus eindelijk maar eens polshoogte gaan nemen om te kijken hoe de paal er nu bij staat. Als je dit zo ziet zou je haast gaan denken dat deze vernieling het werk moet zijn van milieuactivisten. Deze paal ontsierd de schaarse groene natuur die we in Eindhoven nog hebben behoorlijk. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Tekst en foto's: De Nachtkoerier


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht