Verse aanplant in Hilvarenbeek (NB)Datum van foto's: donderdag 19 juni 2003
Tijdstip: 12.00 uur


Volgens de beleidsmakers in dit land zouden de flitspalen plaats moeten maken voor trajectcontroles omdat dit een eerlijkere manier van controleren is. Flitskasten leggen slechts een momentopname vast.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Het tegendeel blijkt echter het geval. Zo heeft de gemeente Hilvarenbeek, gelegen onder Tilburg, flink ge´nvesteerd in de plaatsing van een aantal Gatso-palen. Toen ik vanmiddag Hilvarenbeek uitreed zag ik dit opvallende verschijnsel aan de rechterzijde van de weg.
De man in kwestie bleek niet van de firma Gatso maar was een medewerker van een niet nader te noemen groot aannemersbedrijf. De gemeente Hilvarenbeek had energie-leverancier Essent een verzoek gedaan deze paal aan te sluiten op het electriciteitsnet. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Wie op dat moment gas begint te geven zal de paal met zo'n 60 km/u passeren, genoeg om de overheidsgelden weer met minimaal 28 euro te doen stijgen.

Op de eerste foto is overigens goed te zien dat deze flitspaal is geplaatst middenin een parkeerhaven, zonder enige bescherming. Het is dan denk ik ook wachten op de eerste 'parkeerschade'.


Tekst en foto's: De Nachtkoerier


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht