Nieuwe flitspaal zorgt weer voor 'slaapvolle' nachtenDatum van foto's: zondag 15 juni 2003
Tijdstip: 21:30


Geen mobile controle deze keer, echter wel de nieuwe flitspaal in het dorp Schoorldam. Voor detector-testen is deze paal duidelijk ongeschikt, omdat hij met lussen in het wegdek werkt.Tijdens het foto's maken stond een bewoner van een huis er tegenover in zijn voortuin. Nieuwsgierig vroeg hij of ik die paal aan het fotograveren was, hetgeen ik (met lichte vreugde) bevestigde, met de toevoeging "om hem op internet te zetten." Daarna gaf de bewoner mij te kennen dat ik dat beter niet moest doen. In plaats van een discussie aan te gaan, koos ik er voor om dit juist niet te doen. Hij was duidelijk blij dat de paal er (eindelijk) staat.De laatste opmerking van de bewoner was dat je slapeloze nachten krijg van het gerace van de wagens voor zijn deur. Mijn laatste opmerking was: "Fijn hè, wonen naast een rijksweg."

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Hier staat de nieuwe paal in het dorp, bij hectometer-paal 87.3, vlak voor de brug over het Noord-Hollandsch kanaal (de N504) naar Warmenhuizen en Langedijk.
De lussen voor het verkeer naar het zuiden, richting Alkmaar. Deze liggen op ongeveer 70 meter afstand. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Vooral tijdens de rustige uren (van 20:00hr tot zo'n 07:00hr) nodigt dit wegstuk uit tot sneller gaan dan toegestaan. Aan de andere kant protesteert het naastgelegen dorp al vanaf 1965 tegen de N9 zelf (en een omleiding om het dorp). Dus of de situatie hier er enorm door verbeterd wordt, durf ik niet te zeggen.


Tekst en foto's: Hans


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht