Brommobielen? Op de A28 kan het.....Datum van foto's: zaterdag 12 juli 2003
Tijdstip: 8:15 uur


In Nederland is het toegestaan om met een brommobiel of ook wel 45km vertuig te rijden zonder rijbewijs. Op zich zou dit natuurlijk niet zo een probleem zijn maar er zijn nog wel eens mensen, met name ouderen, die niet (meer) in het bezit zijn van een rijbewijs en dan maar overgaan tot een brommobiel om toch maar mobiel te blijven.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Dat dit nog wel eens gevaarlijke situaties oplevert bewijzen deze beelden. Twee bejaarde mensen in zo een brommobiel op de snelweg A28 tussen Zwolle en Nieuwleusen. Dat is wel even schrikken als je op zaterdagochtend lekker rustig naar je werk rijdt. Blijkbaar zijn deze mensen niet zo uitgeslapen om 8:15 uur.
U ziet het, behoorlijk op leeftijd. Dat deze mensen hun rijbewijs niet wordt verlengd (als ze deze hadden) is natuurlijk niet voor niets. Op een gegeven moment bereik je natuurlijk het moment dat je niet meer veilig op onze drukke wegen een auto kan besturen. Dat mensen dan hun toevlucht nemen tot zulke vervoermiddelen is dus niet echt verkeersveilig. Ik vind het persoonlijk knap stom dat je "per ongeluk" op de snelweg terecht komt. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Gelukkig werd dit kleine opvallende voertuigje bij Nieuwleusen van de weg gedirigeerd. Hopelijk hebben deze oudjes een dusdanige toespraak (en sanctie) gekregen, dat ze dit nooit weer doen. In dit geval reden ze op de vluchtstrook en zit je er niet meteen bovenop, veel gevaarlijker heb ik nog meegemaakt toen zo een auto op een autoweg reed, dan kan je dus geen kant op als je er achter rijdt.

Deze reportage is gemaakt om te laten zien dat er meer gecontroleerd moet worden op dit soort fratsen, met een snelheidscontrole had dit natuurlijk niet vookomen kunnen worden terwijl daar bij de overheid wel de nadruk op ligt.


Tekst en foto's: AJ


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht