Waarschuwing: de A13 is voorzien van een permanente snelheidscontroleDatum van foto's: woensdag 10 april 2002
Tijdstip: 's ochtends rond een uur of 11


Een tijd geleden werden wij al getipt dat er op de A13 gewerkt zou gaan worden met een zogenaamde trajectcontrole genaamd "MOSES". Ik begin nu een beetje te twijfelen of het werkelijk gaat om een trajectmeting of om een puntmeting. Maar leest u even mee met onderstaande reportage.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Als men tegenwoordig dit punt nadert bij hectometerpaaltje 17.0, vlak voor het Kleinpolderplein op de A13 is getuige van dit schouwspel. De oplettende automobilist ziet meerdere camera's boven het wegdek hangen op de matrixborden die gericht zijn op de baanvakken.
Als je het van iets dichterbij bekijkt zijn het toch echt camera's. Niets ongewoons zult u denken. Er staan her en der camera's in het land opgesteld en tot nog toe werd daar luchtig op gereageerd, ook door ons. Weegbrug voor vrachtwagens, installaties van de VID om het verkeersbeeld in de gaten te houden.

Maar nee, dit is echt iets anders...
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Tsja, het lijkt me wel duidelijk zo? Wat moeten we er nog meer over zeggen? Kijk uit voor deze opstelling is het enige advies. Geen idee of het systeem al werkt na die paar dagen sinds het er hangt, ik ben van mening van niet, maar als u het risico wilt nemen, ga gerust uw gang.Als hier eventuele bekeuringen uit gaan rollen, mag ik u dan wijzen op het feit dat deze meetmethode (nog?) niet in de beschikking meetmiddelen van de politie staat en dus officieel ook niet gebruikt mag worden als bekeuringenmachine?Dank voor uw aandacht, en onthoudt waar u dit voor het eerst gezien heeft. Waardeer onze inzet ook. Als er iemand is met verdere informatie hierover; men is vrij om te mailen.


Tekst en foto's: DLdB


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht