Motorrijders scheuren over projectwegDatum van foto's: vrijdag 5 september 2003
Tijdstip: 13:45


De A28 ligt alweer enkele weken flink onder flits-vuur van de KLPD sinds deze tot een projectweg is gebombardeerd. De controle's tussen Hoevelaken en Harderwijk vinden wekelijks enkele keren plaats maar of het echt helpt? Vrijdagmiddag trof ik er enkele zeer gevaarlijke situaties aan.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Ter hoogte van Harderwijk kwam een groep van ongeveer 15 motorrijders uit Engeland voorbijsuizen. Het verkeer zat niet echt mee, er haalden enkele vrachtwagens in en er werd met een snelheid van ongeveer 100km/u door de automobilisten gereden. Blijkbaar ging dit de motorrijders niet hard genoeg. Een stukje terug werd er al rechts over de vluchtstrook ingehaald en ditmaal gewoon over de resterende ruimte aan de linkerkant. U ziet hier de eerste motorrijder gaan.
En hier de 2e. Er werdt tevens met verbazend hoge snelheden gereden op stukken waar even iets minder verkeer was. Een klein groepje schoot daar een heel eind vooruit zie filmpje (waar ikzelf overigens tegen de 140km/u reed) waarna ze vervolgens 15km verderop doodleuk op de vluchtstrook weer op de rest van de groep gingen staan wachten. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Vandaag was er geen controle maar als deze er wel had gestaan, zou deze ongetwijfeld geen succes gehad hebben. Dit soort taferelen is ongetwijfeld levens gevaarlijk, veel gevaarlijker dan eens 140 op de snelweg rijden met je auto. Ook even rechts er langs vliegen was voor deze heren geen probleem. Het zal je maar gebeuren dat je op die manier als automobilist een motorrijder dood rijdt....


Tekst en foto's: AJ


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht