Controle met laser in Amersfoort wijk NieuwlandDatum van foto's: woensdag 24 september 2003
Tijdstip: 15:47


Onderweg naar de supermarkt kwam ik deze lasercontrole tegen. Even de fiets 180 graden gedraaid en even flitsservice ingelicht via de sms en het fototoestel opgehaald.

De heren stonden al een tijdje te PRO LASER III'en op dit punt en deden tevens even een gordelcontrole en een controle op het gebruik van de mobiele telefoon. Een vooruitgeschoven agent hield het gebruik van de gordel en mobiele telefoon in de gaten. Na mij even voorgesteld te hebben mochten er foto's worden gemaakt mits er geen aangehouden voertuigen/agenten op de foto herkenbaar in beeld kwamen.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Op deze foto is de voorste auto de klos wegens het overschrijden van de max snelheid van 50 km per uur. Hoe snel? De laserende agent had geen tijd om even een foto te laten maken van zijn lasergun want hij stond ook regelmatig zelf auto's naar de kant te halen. Helaas....
De agenten hielden een aardige marge aan voordat iemand staande gehouden werd. Na een overschrijding van ongeveer 10 km/u werden de voertuigen staande gehouden. De hoogst gemeten snelheid tot dan toe was 90 km per uur. Die bestuurder is aardig de klos want met een boete alleen komt hij er niet vanaf. Alleen besefde deze man dit niet gezien zijn reactie. Het was een komen en gaan van overtreders en de agenten hadden hun handen vol met het schrijven van pv'tjes ondanks de marge.
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Ik vind dit toch een goede controle want het is een bochtige weg met veel middengeleiders en kruisingen. Op deze kruising steken veel kinderen, fietsers en wandelaars over om naar de scholen en winkels te gaan. Deze doorgaande weg is een racebaan geworden.
Tekst en foto's: Anno Niem


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht