Flitspaal in Zwolle doorbakkenDatum van foto's: vrijdag 7 november 2003
Tijdstip: onbekend


Al geruime tijd heeft men de ringweg van Zwolle voorzien van diverse lussencamera's en radarcamera's. De palen zijn geplaatst ter vervanging van de bemande "kliko" controles, die vroeger veelvuldig langs de rondweg te vinden waren. De flitspalen hadden een vrij rustig leven, op wat spuitacties na waren ze tot nu toe redelijk met rust gelaten. Daar is afgelopen maandagnacht verandering in gekomen.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Het was even zoeken (de Zwartewaterallee is vrij lang en er staan er minstens 3). Toch was het paaltje snel gevonden. Niet moeilijk te raden wat hier heeft plaatsgevonden.
Een iets andere hoek, op de achtergrond het Deltion College, een school voor mbo studenten. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 50 km/h. 200 m verderop is een kruising met verkeerslichtinstallatie waar voetgangers veilig kunnen oversteken. De looproute van scholieren van de eerdergenoemde mbo school loopt via dit kruispunt, het hoofdgebouw staat aan de andere kant van de weg. Het is dat grote gebouw rechts op de laatste foto.
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

De plaats van deze paal blijft discutabel. De paal staat op een gedeelte waar vrij veel kruisingen met verkeerslichten te vinden zijn, dus hard rijden heeft hier geen zin tenzij je je remmen bij elk kruispunt wilt testen. Als deze paal is geplaatst om de mensen die nog even gas bijgeven om oranje te halen te kunnen betrappen, dan was een rlc 150 meter verderop een veel effectievere oplossing geweest.


Tekst en foto's: Motormuis


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht