Weerstand tegen snelheidscontroles Hollands-Midden groeitDatum van foto's: zondag 7 december 2003
Tijdstip: 16.15 uur


De werkwijze van het korps Hollands-Midden zal genoegzaam aan wel bekend zijn. Omdat het heel veel moeite kost om achter boefjes aan te zitten, zet men liever een auto langs de weg met daarin een ambtenaar met wat radar- en foto-apparatuur. Men zet de auto langs een weg met een triest lage toegestane maximumsnelheid en weldra loopt het, met het puzzelboekje in de hand, storm voor wat betreft de opsporing van criminelen. Ambtenaar blij, want die krijgt slapend elke maand zijn salaris overgemaakt. Korpsleiding blij, want die hoeven door het halen
van de targets voor het jaar ook niet op Wachtgeld zo vlak voor hun pensioen.

Dat het imago van de gehele politieorganisatie ondertussen deuken aan het oplopen is, lijkt de korpsleiding minder te deren. Dat is overigens ook niet van invloed op de hoogte van hun pensioen. In Rijnland hebben steeds meer mensen het in ieder geval gehad met de manier waarop het lokale politiekorps haar targets probeert te halen. Dit gaat namelijk ongegeneerd over de ruggen van automobilisten heen. Zelfs automobilisten waarvan je het niet zou verwachten, hebben namens korps Hollands-Midden al eens een envelop uit de Friese hoofdstad mogen ontvangen. Dit leidt uiteraard tot grote verontwaardiging bij de betrokkenen. Men kan wel stellen dat men het zat is wat hier gebeurt.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Ook binnen het ambtenarenapparaat zelf lijkt men niet altijd even gelukkig met de roofbouw die korps Hollands-Midden op haar eigen reputatie pleegt. Op de N206 vanuit afslag Katwijk-’t Heen richting Leiden, heeft men de brug over de Rijn een naam gegeven die schijnbaar een hint geeft naar de praktijken die op deze weg regelmatig plaatsvinden. Al met al een vrij onschuldige manier van protest tegen de nimmer aflatende geldzucht van korps Hollands-Midden (als het zo bedoeld zou zijn).
Het kan ook minder fijnzinnig. Net voorbij de ‘Nieuwe Roversbrug’ is dit bord te vinden. Het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat het teken dat op het verkeersbord gekalkt is, bedoeld is om een fout regime uit een nabij verleden een hart onder de riem te steken. Echter, de combinatie van het teken en het verkeersbord, doet vermoeden dat het hier gaat om een protest tegen de bedenkelijke manier waarop de leiding van Korps Hollands-Midden, óver de ruggen van de automobilist, haar pensioen probeert veilig te stellen. Dit is natuurlijk weinig subtiel, maar geeft wel aan hoe hoog men het heeft zitten. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Hier nog even een overview van de locatie van het bord, met het bord in de cirkel, met een iets wat helderdere achtergrond dan de directe omgeving. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is dit teken in week 49 op het bord gekalkt. Het lijkt erop dat men het teken met de nare bijsmaak heeft geprobeerd weg te halen, maar al met al is het nog duidelijk zichtbaar.

De vraag rest: what’s next? Er komt een moment waarop men naar de
overtreffende trap gaat zoeken om het ongenoegen kenbaar te maken.
Persoonlijk wens ik het Korps Hollands-Midden veel wijsheid toe voor wat
betreft de omgang met dit soort signalen. Men kan het natuurlijk in de
wind slaan en de dader opsporen, maar dat neemt het ongenoegen niet weg.
Men kan zich natuurlijk ook achter de oren krabben en zich afvragen of
men zich wel aan targets moet committeren die men slechts kan halen door
roofbouw te plegen op haar eigen reputatie. Enfin, dat besluit ligt bij
de korpsleiding. Vooralsnog lijkt het er in ieder geval op dat het
spaarvarken van Spee zwaar verslaafd is aan geld.Tekst en foto's: Superkoerier


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht