Overijsselse palen geslooptDatum van foto's: zaterdag 3 januari 2004
Tijdstip: N.V.T.


Op nieuwjaarsochtend hoorde ik dat er een paal zou zijn gesloopt langs de N340 nabij dalfsen, vandaag was ik in de buurt en besloot eens een kijkje te nemen.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Vanaf de achterkant is niet zo veel te zien. Wel is hier een mooi overzicht te zien van de weg waar de paal langs staat, een lang stuk rechte weg waar veel mensen denken dat ze niet in mogen halen gezien het feit er een dubbele doorgetrokken streep in het midden van de weg ligt, of het al dan niet mag, daar zijn de meningen nog over verdeeld, deze link vermeld dat het om een rijrichtinscheiding gaat en dat er wel ingehaald mag worden mits dat op borden word aangegeven. Deze borden ontbreken en de afstand tussen de strepen is ongeveer 85cm.
Op deze weg wordt dus nauwelijks ingehaald, wat de verkeersveiligheid de laatste jaren wel ten goede is gekomen, er wordt ook niet veel meer te hard gereden.

Onder de flitspaal ziet het een beetje zwart en er ligt wat piepschuim, waar dat van is, is mij onduidelijk.
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Ook in Overijssel zijn palen nog niet erg geliefd, helaas want ze zijn toch goed voor de verkeersveiligheid? (mijn mening ligt iets anders)


Tekst en foto's: AJ


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht