Integratiebeleid in Nederland nu toch gelukt?



Datum van foto's: zaterdag 1 mei 2004
Tijdstip: 19:30


Vorige week kwam ik met de auto in Aardenburg (Provincie Zeeland), toen op de terugweg opeens mijn oog viel op een zwartgeblakerde flitspaal. Niettegenstaande de paal zwart was, was de kop met de meetapparatuur nagelnieuw, werkend en dus waarschijnlijk vervangen.
Nu moet ik toch wel gemiddeld eens om de 2 weken die paal voorbij, maar nooit gezien dat ie volledig afgefikt en inactief was. Waarschijnlijk is die flitskast dus na de confrontatie met een vuurtje bliksemsnel vervangen. Blijkbaar net zo snel als ie zelf flitst.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Als je vanuit richting België naar Nederland rijdt is het eerste wat je ziet, voor je Aardenburg binnenrijdt, een parkeerhaven. Maar daar is geen mobiele flitser op te merken. Die komt straks wel even verderop, in de vorm van een vaste flitspaal. Als je heel goed kijkt zie je helemaal in de verte achter de bocht de flitspaal op de rechterkant van de weg staan.
Een stuk verder op de weg wordt nog eens de ‘Speesiaanse snelheid’ op de Nederlandse wegen aangegeven. Nee, je leest het goed, niet de ‘Spaanse snelheid’, want de Spanjaarden hebben net nooit dit stukje grond bereikt. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

We kunnen dus besluiten met de conclusie dat ook in de Provincie Zeeland, waar de geduchte Optospeed in gebruik is, het flitsbeleid op de zenuwen begint te werken bij de bevolking en de Provincie er een prioriteit van maakt om de flitskasten, na onklaar te zijn gemaakt, zo snel mogelijk weer in de running brengt.
Wat deze paal hier staat te doen is mij niet duidelijk. Het is hier nooit druk, de weg is overzichtelijk en bij mijn weten gebeuren hier zelden of geen ongevallen.
Wat ik wel weet is dat deze paal ¾ van de tijd geladen blijkt te zijn en er dus vanuit mag gegaan worden dat ze voor een belangrijk deel bijdraagt aan de huidige overheidstekorten in Nederland.
Men mag dan blijkbaar, op dit moment, problemen hebben met de overheidsfinanciën, maar op het vlak van integratie heeft men het helemaal voor mekaar in Nederland. Een witte flitskop met een zwarte paal eronder, die keurig samenleven en de overheid financieel in stand houden.



Tekst en foto's: Mysterio


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation banner



Terug naar het reportage overzicht