Radardetectoren kansloosDatum van foto's: woensdag 16 juni 2004
Tijdstip: 11:00


Vandaag kreeg Flitsservice even kort de tijd om te spelen met het nieuwe speeltje van snelheidsfundamentalist Koos Spee, die in naam der wet iedere limietovertreder terecht zal wijzen met een boete van minstens 30 euro. Het feit dat ontzettend veel mensen zich bewapend hadden met een radardetector om maar van die onzinboetes af te zijn heeft ertoe geleid dat er wetgeving kwam die het rijden daarmee verbood.

Dat hiermee alleen maar de kruimeldieven werden gepakt is duidelijk. De goedkopere raamplakkers die eigenlijk alleen geschikt zijn om kleine overtredingen te vermijden, dolven het onderspit daar deze zo te zien waren. Degenen met geavanceerde inbouwdetectors waren anoniem en derhalve ongrijpbaar. Onacceptabel volgens de leer van Koos Spee. Het logische gevolg was de aanschaf van 30 radardetector-detectors (in tijden van bezuinigingen op de thuiszorg bv.). Een zeer maatschappelijk verantwoordelijke keuze.


Flitsservice.nl heeft een van de meest geavanceerde detectors getest en het bleek dat deze helaas prima opspoorbaar is.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Helaas moeten wij deze foto zwaar editen om de persoon te beschermen die ons dit apparaat even ter beschikking heeft gesteld.

Er is getest op de Bel 975, equivalent van de Target 966 evo. De 975 was voorzien van de remote+ (zie de sectie "Techniek"). Opkomend was de detector reeds om 200 meter gevonden en op 175 was er vol alarm. Pluspunt is dat als dit een groep auto's was geweest dat het onmogelijk is om vast te stellen welke auto de detector heeft. Afgaand bleek er slechts minimaal en kort alarm te zijn. Dit bij een geparkeerde auto met RDD achter de voorruit.


We hopen nog verder te kunnen testen met dit apparaat, maar dit kan nog enige tijd duren, maar we wilden u dit voorlopige resultaat niet onthouden. Aankomende week zullen wij ook de nieuwe Stinger DSI ontvangen. Aangezien hierin de radarfunctie uitgeschakeld is moeten we nog even kijken hoe we dit gaan aanpakken. Volgens Stinger zou de DSI onvindbaar zijn.
Tekst en foto's: Martijn


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht