Prima controle op de N44Datum van foto's: maandag 5 juli 2004
Tijdstip: 21:15 uur


Op maandag avond verscheen de volgende melding in mijn Flitsservice meldingen programma:

laser zh n44 wassenaar ri den haag thv shell tankstation

Ik ben er naartoe gegaan en trof daar bijna hetzelfde aan als de vorige reportage die ik eerder heb gemaakt.

Destijds gaf deze reportage stof voor discussie op ons
forum
.

Twee discussies om uit elkaar te houden zijn: “is de limiet te laag” of “is de marge waarmee gecontroleerd wordt te laag”.

Alle VHT mensen droegen een wit reflecterende jas. Open vizier dus! Men was minder enthousiast over kliko’s, aanhangwagens of lasercontrole in burgerkleding.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Je mag nog steeds 50 op dit stuk van de N44, en er werd gelaserd vanaf 80km/u. Vandaag dus weer geen Muldertjes. Op de foto wordt getoond waar het Haagsche VHT het eigenlijk voor doet. De standplaats is weer bij het zebrapad, oversteken is een probleem voor de omwonenden. Later werd er pas geknipt vanaf 105km/u.

Op het moment van de controle stonden de verkeerslichten op oranje te knipperen, dus er was inderdaad wel iets van een oversteekprobleem. Op zich vind ik dat het hier om een prima controle gaat. Maar daar kan altijd over gediscussieerd worden in het forum. Persoonlijk vind ik dat het hier meer gaat om “intelligente handhaving”, vergeleken met de vele voorbeelden die wij van “domme handhaving” al kennen.

Richting Wassenaar werd er geflitst. Deze Corolla stond wel op scherp, namelijk vanaf 55km/u. Het bleek dat het controleteam de laatste tijd steeds vaker op deze plek staat. Dat heeft ook effect op de snelheid.

Wat het effect is geweest op het aantal ongevallen is nog onduidelijk. Het verschil in de marge werd duidelijk gemaakt. Op het wegstuk waar er gelaserd werd, had men een langere remweg voor het zebrapad, terwijl dit op het stuk van de flitsauto veel korter was. Het verschil is daarmee aardig onderbouwd, op de strakke marge van de flitsauto kan wellicht nog wel wat afgedongen worden.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Binnenkort gaat het Haagsche VHT alcoholacties houden in den Haag centrum, met een opvallende en een onopvallende auto.

Als laatste heb ik ook nog gevraagd hoe het zit met de flitser in Rijswijk. Die staat wel degelijk op de Generaal Spoorlaan, alleen niet op de plaats in de reportage. Die flitser staat een aantal kruisingen verder. Of je dat stuk van de Generaal Spoorlaan nog “Boogaard” mag noemen vraag ik me af.

Ook het VHT Haaglanden beschikt over een Radar Detector Detector. Het apparaat werkt heel erg goed, maar op een punt zoals hier op de N44 zijn er teveel auto’s tegelijk. Men kan dan niet goed bepalen om welke auto het gaat, dus wordt het hier niet ingezet.Tekst en foto's: Dr.Nomad


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht