Nieuw prototype RDD-killer uit de ovenDatum van foto's: dinsdag 3 augustus 2004
Tijdstip: 09:00


Terug van vakantie en geen idee wat een RDD-killer voor moet stellen? Lees dan eerst onze nieuwsberichten eens door;Radardetector opsporingsapparaat buitenspel

RDD-killer optimalisaties in volle gang

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Voor de mensen die graag nog een keer het allereerste succesvolle model willen bekijken op relatief groot foto formaat, bij deze!De hoornconstructie is op de antenne behuizing van een gemiddelde Stinger antenne geplaatst om een beeld van het geheel te krijgen.
In amper een week tijd sinds de bekendmaking van een oplossing voor het RDD-probleem is er een ware evolutie aan de gang om het concept nog verder te verbeteren.Hiernaast zie je het resultaat van een week uitdenken, uittekenen, uitmeten en fabriceren van prototype 2 van de RDD-killer. Het eerste wat opvalt is natuurlijk het formaat en de eigenaardige constructie van het geheel.Doordat de detector nu achterwaarts in de auto gemonteerd moet worden en door middel van dit om-het-hoekje-kijken-ontwerp toch zijn signalen kan ontvangen komt het het algehele formaat zeer ten goede.De lengte neemt nauwelijks toe en de breedte valt ook nog in de categorie van handzaamheid. Dit model is veel eenvoudiger weg te bouwen onder de motorkap van een auto. Verder is het goed om op te merken dat de kelk aan de voorzijde nu een stuk groter is dan in het eerdere model. Dit heeft ontvangstmaximalisatie tot gevolg!
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Bovenaanzicht van het onwerp. Hier zijn de verhoudingen nog eens een keer goed te zien. De golfpijp aan de "achterzijde" is nu ook zichtbaar. Deze zorgt ervoor dat de detector het hoekje om kan kijken wat overigens te verwaarlozen ontvangstverliezen tot gevolg heeft. Radarsignalen zijn uitermate geschikt om getransporteerd te worden door een golfpijp.De sluis, zoals ik deze liever noem, blijft echter te smal voor het leksignaal wat naar buiten wil. Dit heeft als gevolg dat het voor een radardetectordetector vrijwel onmogelijk is om te kunnen constateren dat er zich een radardetector in uw voorbijrijdende auto bevind.

Woordvoerder Leendert de Lange van het Openbaar Ministerie maakt zich vooralsnog niet druk om "de knutselwerkjes" van Flitsservice, zo valt te lezen in de nieuwste Panorama (nr 33) die deze week uitkomt.Nu zijn we deze vorm van laksheid min of meer gewend geraakt dus dat scheelt. Het is net de Amerikaanse overheid van voor 11-09-2001 wat dat betreft. Geeft verder niet, we zullen vanzelf zien wie aan het langste eind trekt in de wereld van het overwegend zinloze geflits. Om nog maar eens een quote van vorige maand aan te halen: "Het aantal flitspalen groeit niet", verzekert woordvoerder Leendert de Lange.Nog steeds in Dromenland, dat kan niet anders...


Tekst en foto's: DLdB


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht