Gelaser op doorgaande wegDatum van foto's: maandag 30 augustus 2004
Tijdstip: onbekend


Vandaag was mijn vakantie weer voorbij en de zon liet zich spontaan weer zien. Iets wat de laatste veertien dagen een hoge uitzondering was. Na mijn eerste halve dag gewerkt te hebben kwam ik op de terugreis langs een tweetal dames die van het heerlijke weer genoten. Ze stonden aan de overzijde te laseren en hadden hun auto aan het zicht onttrokken. Omdat ik een soort webcam bij me had, besloot ik ook maar eens te proberen wat jullie verslaggevers elke dag doen, namelijk foto's maken van snelheidcontroles. Ik heb gevraagd om een fotootje te mogen maken "in volle actie", dat werd met moeite toegestaan.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Omdat ik te kennen gaf dat ik het met hun eens was dat deze weg veelvuldig door kinderen gebruikt wordt in verband met de school aan de andere zijde en deze langs een kinderrijke wijk loopt, stonden ze mij toe nog een foto te maken. Het uitzicht wat de dames hadden op de voor hen tegemoet komende prooien, geeft aan dat ze zich niet al te openlijk opgesteld hadden.
Een close-up van de LaserGun werd meteen afgewezen en op mijn vraag hoe zo'n ding werkt en wat ze er eigenlijk op kunnen zien (ik hield me van de domme) werd beslist niet op ingegaan. Ze vonden zelfs dat het wel welletjes was en het beter vonden als ik ze niet stoorde bij hun werk. Tijdens het teruglopen werd het volgende slachtoffer alweer staande gehouden, hiervan moest ik toch snel nog een plaatje nemen. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Na deze eerste ervaring heb ik respect hoe de verslaggevers van Flitsservice prachtige en duidelijke reportages kunnen maken en daarbij zelfs medewerking krijgen van de controlerende instantie. In ieder geval heb ik vanaf nu een betere digitale camera in de auto en zal bij een volgende controle opnieuw proberen een wat geslaagdere reportage aan Flitsservice aan te bieden.
Tekst en foto's: Leo


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht