De 24 uurs geldkraan op de A12 is gaan stromenDatum van foto's: zondag 12 september 2004
Tijdstip: 16:30u


Na mijn eerdere reportage van een week geleden, waarin ik uitgebreid verslag deed van de trajectcontrole op de A4, besloot ik vandaag hetzelfde te gaan doen maar dan op de A12. De A12 is een goede tweede in de Rijkswaterstaatlijst met drukst bereden wegvakken ooit.Geheel toevalligerwijs heeft het hoofd van BVOM, Dhr J. Spee, gekozen voor het baanvak De Meern - Woerden om een trajectcontrole neer te poten. Uiteraard onder het mom van, ”hier gebeuren veel ongelukken en er staan de komende jaren geen grote infrastructurele wijzigingen op stapel voor dit traject”. Alsof dat nodig zou zijn... Affijn, u begrijpt, het standaard gezwam om de gemiddelde Nederlander aan het ja-knikken te krijgen.Aangezien ieder bedrijf die iets met snelheidscontroles van doen heeft, in heeft mogen schrijven op deze trajecten, zal u ook zien dat er gebruik is gemaakt van andere technieken en materialen dan dat er bijvoorbeeld op de A4 is gebruikt.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Daar hebben we 'm weer hoor. Het bord waar heel Nederland met smart op zit te wachten. Dit is DE oplossing voor die honderden verkeersslachtoffers die jaarlijks in het verkeer vallen. Waarom is men niet eerder op dit idee gekomen?Uw kind kan weer veilig de straat op, u kunt weer gerust de fiets op stappen, het is namelijk ontzettend veilig geworden op de A12 bij Woerden. Wat een enorme opluchting nietwaar? Of ... zijn we stiekem onszelf voor de gek aan het houden?
Dat bord... staat vlak voor dit matrixbordportaal... en wel bij hectometerpaal 49,3 en dat dan in de westelijke richting. Uw dag aan het Scheveningse strand, zeg maar, of uw ADO Den Haag - Vitesse, het ophalen van uw dochter op Schiphol of gewoon als u na een vermoeiende dag werken naar uw huis in uw woonplaats Woerden rijdt om bij het avondeten aan te schuiven.Speciaal voor u heeft Dhr. Spee dit dan uitbedacht, om uw verkeersveiligheid te verhogen... Gelooft u het zelf nog steeds? Heel knap...
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Ik heb verder nog een opmerking te plaatsen, die wordt helaas even niet vergezeld met foto, maar in dit traject zit een behoorlijke bocht. Niet een kleintje maar een forse. Ik vraag me af hoe dit opgelost is, daar de binnenbocht toch zeker een paar meter korter is dan de buitenbocht.Stof tot nadenken...


Tekst en foto's: DLdB


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht