Flitsend ToscaneDatum van foto's: donderdag 14 oktober 2004
Tijdstip: 10.40 uur


Ook Gurb is wel eens aan vakantie toe en is daarom naar het schitterende Toscane gegaan om te genieten van wijn, weer en uitzicht. Maar ook daar is de Italiaanse overheid druk doende de verkeersdeelnemer geld afhandig te maken en daarom besloot ik een reportage over een flitskast te maken die ik daar tegen kwam.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Terugkomend uit het landelijke gebied van de wijnstreek Chianti reden we de vallei in waar Florence ligt. Op deze sterk dalende weg werd al door een verkeersbord gewaarschuwd dat er op snelheid wordt gecontroleerd. In dit geval amper 150 meter verderop, hier aan het zicht onttrokken door de geparkeerde auto's. En "controllo elettronico della velocita" betekent gewoon "electronische snelheidscontrole".
Maar ter hoogte van de flitsinstallatie staat nog een bord: "postazione fissa misuratore della velocita". Voor de meeste bestuurders betekent dat: remmen! Zo ook voor deze Mercedes, die helling-af toch makkelijk over de limiet gaat.
Want 10 km te hard rijden kost je minimaal € 33,- en meer dan 40 km te hard rijden kost maximaal € 1.313,- (met eventueel intrekking van het rijbewijs).
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

De hoeveelheid flitspalen van dit type die ik ben tegengekomen is niet weinig. Zes stuks maar liefst binnen Florence en één op het platteland (zie boven). Voor wie wil weten waar precies de controles te verwachten zijn in Italië, is er een website: www.autovelox.info. NB: wel in 't Italiaans.
En hoe was de vakantie verder, zul je je afvragen? Die was prima!


Tekst en foto's: Gurb


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht