Mobiele trajectcontrole eindelijk gespot!Datum van foto's: woensdag 3 augustus 2005
Tijdstip: 10:00


Half maart van dit jaar verschenen in de media diverse berichten over een mobiele trajectcontrole (MTC) die de politie in Flevoland in gebruik heeft genomen. Lange tijd bleef het stil en mensen werden al bang dat het spookverhalen zouden zijn. Niet dus!

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Daar staat de eerste dan, op de N302, en wel op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Vreemd geparkeerd zo op het eerste gezicht, maar dat komt omdat de radar (in dit geval een MN6F voor de kenners) in de kofferbak is geplaatst en de auto's dus van achteren flitst. Het lijken wel Duitse praktijken!
Na me bekend te hebben gemaakt mocht ik wel foto's maken maar alleen van de buitenkant. Maar, toch nog genoeg te zien. Met deze close-up is het wel duidelijk te zien dat het om een MN6F gaat, met digitale camera en infrarood flitser. Elke auto die hier (afgaand van de achterkant van de auto) langs komt, gaat dus op de foto. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Al met al wel een eerlijkere controle dan een sneaky statiefje achter een struik of hectometerpaaltje. Je kan ze hier duidelijk zien staan en rijd je per ongeluk even boven de 100 km/u (of voor vrachtwagens 87 km/u), dan ben je niet meteen het haasje.

Tevens is het dus mogelijk om de eerste helft van het traject 80 achter een vrachtwagen te rijden en vervolgens de tweede helft 120 te gaan rijden. Navraag bij de BOA in de tweede wagen leerde dat het niet uitmaakt dat je 120 langs een controle rijdt, ze kijken puur naar de tijd tussen de twee punten.

Overigens is aan de meetvlakken al te zien waar de trajecten zijn, zo ligt er ook een traject tussen Dronten en Swifterbant.


Tekst en foto's: AJ


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht