Verkeersveilig Oss, of toch nietDatum van foto's: vrijdag 26 augustus 2005
Tijdstip: 19:30 uur


De rondweg van Oss was vrijdag wederom aan de beurt om eens op snelheid gecontroleerd te worden. Het tijdstip was echter veel later dan normaliter hier het geval is. Gewoonlijk wordt hier veel gecontroleerd als de fabrieken en kantoren sluiten, wat zo rond 16:30 a 17:00 uur is.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Op deze 70km/u weg wordt de maximumsnelheid nogal eens overschreden.
De opstelling in de middenberm, vanwaar met de lasergun mogelijke overtreders werden "beschoten". De betreffende ambtenaren hielden overtredingen van 90 km/u of meer staande. Gezien de reeds invallende duisternis zou een reflecterend jasje meer aan de veiligheid hebben bijdragen. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Met dit "wapen" werden overtreders gemeten en aan de kant gezet. Daarbij kregen ze dan een geel briefje uitgereikt en mochten ze nog een verklaring afleggen voor hun rijgedrag. Deze Pro Laser III mag in januari 2006 weer gekeurd en ge-ijkt worden, volgens de sticker op het apparaat.
Dat sommige bestuurders de 70km/u grens overschrijden is uiteraard duidelijk. Maar als je met deze snelheid aan de kant gezet wordt, zal dat toch een redelijke aanslag op je vrijkomende spaarloonrekening teweeg brengen. Deze bestuurder (motorrijder) gaf een geluidssignaal en remde vrij laat omdat hij de op de rijbaan springende agenten door de duisternis moeilijk kon herkennen. Tijdens mijn aanwezigheid werden er slechts twee bestuurders aan de kant gezet die in het "speed" gedeelte drie cijfertjes gescoord hadden. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Dit was een controle die bestemd was om aan de echte coureurs een gevoelige tik op de vingers te geven op een tijdstip dat afwijkt van de reeds bekende en beruchte controles op deze rondweg. Het enige minpuntje was het niet dragen van een reflecterend vest of het zwaaien met de bekende werk- of aanwijslamp in verband met de veiligheid.


Tekst en foto's: Leo


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht