Verkeerscontrole: Noord-Holland, Alkmaar industrieterrein Boekelermeer



Datum van foto's: donderdag 16 mei 2002
Tijdstip: 's morgens


Zit ik met m'n zieke kop op weg van dokter naar huis (zielig he...) wordt ik opeens naar de kant gebonjourd door iemand met een blauwe pet en een geinig oranje hesje met daarop de tekst "politie". Ik denk, Nee he, geen lasercontrole..

En inderdaad, GEEN lasercontrole maar een algemene verkeerscontrole. Dan ondanks de 'pien in de kop' dan toch maar ff de camera gepakt.

Op die manier werden de diverse auto's aangehouden en het terrein van de VVI (vuilverbrandingsinstallatie) op geleid...
... en daar op van alles en nog wat gecontroleerd. De meneer in de grijze Alfa 156 had bijvoorbeeld z'n gordel niet om. En dat kost geld.
Ook aan de andere kant van het industrieterrein werden de auto's (uit tegenovergestelde richting) aan gehouden en een zijstraat ingewuifd...
... waar een gelijksoortige controle plaatsvond. Aleen stond deze controle gewoon op de weg. En dus ook behoorlijk in de weg. En dat terwijl 50m verderop een parkeerplaats was. Jammer.
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Maar ook het vrachtvervoer werd aangepakt. De motoragenten vingen de vrachtauto's al op de A9 (en ring Alkmaar) op waarna ze moesten volgen naar het al eerder vermelde terrein van de VVI.
Het was echt lopende band werk, de vrachtwagens bleven maar komen. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Een overzichts plaatje van de vrachtwagencontrole, alles was er, ook douane.
De bestuurder van deze truck was nogal pissig, maar ik zou er zelf niet graag achter rijden. Die platen lagen behoorlijk los... Maar het was uiteraard "maar voor een klein stukkie".
Ook alle papieren kwamen aan bod en werden grondig gecontroleerd.
En zo weeg je dus een truck zonder weegbrug.... Gewoon even alle wielen van de combinatie afgaan. Uiteraard aan beide zijden van de truck tegelijkertijd en met een even dikke metaalplaat onder de wielen die niet 'gewogen' worden.
3,5 ton op de voorwielen. Ietsie meer dan mijn Alfa ben ik bang ;-)

Al met al vond ik het eigenlijk wel een zinvolle controle. Er werd echt op van alles gecontroleerd (behalve snelheid) en je staat er nog versteld van wat je voor idioterie op de weg kunt vinden... Dan ben ik toch wel blij dat deze mannen daar iets aan doen. Bovendien hebben ze dan geen tijd voor 'iets anders' ;-)


Tekst en foto's: Alfa146TS


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation banner



Terug naar het reportage overzicht