DrQ RDD Filter: RDD Proof!Datum van foto's: donderdag 22 september 2005
Tijdstip: Gehele dag


Voor de introductie van dit verslag verwijs ik u naar dit verslag.


Het Dr.Q filter genoemd naar de maker ervan: Dr.Q. Dr.Q. heeft een lange historie bij Flitsservice. Als maker van de Q+ en de Remote+, waarmee je de detectieafstand van je detector aardig mee kon opkrikken, had hij al de nodige ervaring met het maken van hoorns. We hadden al snel vertrouwen in de hoorn van Dr.Q, gestaafd door enkele metingen tijdens ons laboratoriumbezoek een jaar geleden.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
De filters. We zien hier de filters aan de linkerkant, een "medium 975", een "short 975" en een "medium 966" filter. Rechts ligt de antenne met het display eronder. De antenne is normaal gesproken zwart, maar is reeds ingetaped met aluminiumtape, wat ook gebruikt wordt bij ventilatiepijpen. Het is dus geen Ducktape, maar echt aluminium.Deze aluminiumtape is belangrijk om lekstraling vanuit de achterkant van de antenne tegen te gaan. Bij het Enerby RDD Filter en Fulcrum's RDD Killer is de antenne compleet ingebouwd in een metalen behuizing om de lekstraling tegen te houden. Bij het Dr.Q RDD Filter dus niet. Dit moet je dus zelf oplossen door er aluminiumtape, of er zelf een metalen bak omheen te doen.
Hier een voorbeeld met een Dr.Q Short filter. De korste versie, maar ook tevens minder detectieafstand. Hier is het filter over de plastic behuizing van de antenne geschoven. Dit moet dan nogmaals goed afgeplakt worden met aluminium tape. Dit luistert erg nauw! klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
De hele handel maar voorbereiden. Alles netjes op een rijtje. Het Dr.Q RDD Filter hebben we niet op de lange woestijnweg getest. Het was toen al middag, toen we besloten om wat te drinken te halen en we daarna maar wegens de hitte (37 C) in de schaduw van de trailer gingen staan.
Het Dr.Q RDD filter in aluminium keukenfolie. Waarom? We hadden toch wat signaal op de Spectre en dit was een snelle manier om te kijken of het signaal uit het filter kwam of dat er toch wat leksignaal uit de achterkant kwam. Het folie eromheen scheelde behoorlijk! Het luistert dus best nauw bij het Dr.Q filter. Voldoende aluminium eromheen dus! klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
En dan is het zo dat er geen tot nauwelijks alarm is, mits het filter goed ingepakt is, wat weinig moeite kost. Op de achtergrond het zwarte filter, in aluminiumfolie gewikkeld.


Alleen als je er echt heel kort op zit kan de RDD alarm geven, maar dan heb ik het over korter dan 3 meter en in het slechtste geval 15 meter en dan nog alleen als de RDD echt recht in de opening van de radardetector kijkt. Het blijft dus wel opletten, of je toevallig niet achter een auto staat met RDD bij een verkeerslicht! Tijdens onze praktijktest was er geen enkel alarm, maar in theorie zou het kunnen.

Voor veel meer inhoudelijke informatie over deze filters verwijzen wij u graag door naar ons radardetector forum -> http://www.flitsservice.nl/phpBB/index.php?c=8Disclaimer:Flitsservice.nl staat helemaal los van de ontwikkeling en exploitatie van dit RDD Filter. Wij hebben deze filters getest in het kader van informatievergaring en verspreiding. Het rijden met een radardetector dat geschikt is om radarcontrole apparatuur aan te tonen is verboden in Nederland!


Tekst en foto's: Martijn


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht