Belaserde dag voor OosterhoutDatum van foto's: vrijdag 23 september 2005
Tijdstip: 15:30 uur


Vandaag, 23 september, was ik lekker een dagje vrij en ben ik maar eens met mijn vader mee naar zijn werk gegaan. Toch was de buitenwereld aantrekkelijker dan de muffe kantooromgeving. Daarom heb ik de auto gepakt om te gaan kijken of er nog te doen was in de omgeving. Nog geen twee straten van het kantoor van mijn vader vandaan stond er een zwarte Opel Corsa wel erg verdacht in de middenberm achter een reclamebord geparkeerd, met net om het reclamebord heen te zien een wit blousje..... Het betreft hier de Europaweg ter hoogte van de Eikdijk.

Ik ben de eerste weg rechts ingeslagen en daar stonden nog vier agenten om de te hard rijdende auto´s van de weg te halen en een geel briefje mee naar huis te geven. Mijn auto heb ik achter de Mercedes Vito in zuurstokpak geparkeerd, melding naar flitsservice gemaakt, kom ik erachter dat in mijn nieuwe telefoon het nummer van flitsservice niet staat.....stom!

Eerst ben ik naar het groepje agenten toe gelopen, mezelf voorgesteld, even tekst en uitleg gegeven over mijn bedoelingen, word er gevraagd naar mijn legitimatie. Nou heb ik daar absoluut geen probleem mee, dus mijn rijbewijs laten zien, en het was goed. Nou toch maar eens foto´s maken.....

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Zo stond de agent vanachter het bord vandaan zijn prooien te beschieten.
Voor de duidelijkheid heb ik ook van wat dichterbij een foto gemaakt. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Op een rustig moment met weinig auto's heb ik aan de agent in de middenberm gevraagd of hij het goed vond als ik naar de middenberm kwam. Daar had hij geen problemen mee. En zo zag het er vanuit de middenberm uit
Er werd aan mij gevraagd of ik mij al gelegitimeerd had, dus ik zeg dat ik dat al bij zijn collega´s heb gedaan. Even een kort gesprekje:


Agent: "Heb je je al gelegitimeerd?"

Ik: "Ja, bij uw collega´s."

Agent: "O, waarmee heb je je dan gelegitimeerd?"

Ik: "Met mijn rijbewijs."

Agent: "Dan wil ik dat zo ook nog even zien."

Ik: "Is goed."

Agent: "Niet dat ik je niet vertrouw hoor, maar iedereen kan dit zo zeggen."

Ik: "Ja, dat is waar."
Vervolgens werden door de agent mijn gegevens overgeschreven in een notitieboekje. Waarom weet ik niet precies. Ik heb voor alle acties die ik heb uitgehaald toestemming gevraagd aan de agenten, dus niets strafbaars gedaan. Ik heb zelfs gevraagd of ik mijn auto op de plek waar ik hem geparkeerd had kon laten staan...Even voor de compleetheid wat dingen aan de agent gevraagd. De controle werd gehouden omdat er hier regelmatig te hard gereden wordt. Of er hier vaak ongevallen gebeuren wist hij niet zo uit zijn hoofd. De straat waar ze stonden te controleren is een tweebaans weg, met op een klein stuk twee kruisingen waarvan 1 erg onoverzichtelijk en een stukje fietspad direct langs de weg. De hoogste gemeten snelheid was vandaag 79 km/uur. De maximum snelheid hier is 50 km/uur. Overtreders werden pas langs de kant gezet vanaf 65 km/uur.

Ik heb aan de agent gevraagd of ik een foto mocht maken van de lasergun. Hij had hier geen problemen mee. Maar helaas is de foto bewogen.
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
De foto van de ijksticker is gelukkig wel goed gegaan.

Op dat moment vond ik het welletjes en ben ik teruggegaan naar het kantoor van mijn vader. Daar vandaan heb ik alsnog naar Flitsservice verstuurd:

laser nb in oosterhout op de europaweg thv eikdijk na total tankstation (scaniafan)
Tekst en foto's: Scaniafan


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht