Trajectcontrole Utrecht, Rotterdam en Amsterdam van start!Datum van foto's: vrijdag 2 december 2005
Tijdstip:


Jawel vanaf Zaterdag 3 December is het zover, dan gaan er weer drie nieuwe collecte lokaties voor de schatkist, -bedacht door Dhr. J. Spee-, van start. Onder het mom van we moeten het milieu ontlasten;
is er weer een nieuw excuus gevonden om het incasso beleid te verdedigen. Aangezien Dhr. Spee nog een stuk of 30 lokaties in zijn hoofd heeft, staan de gemeentes te trappelen om ook zo'n controle naast hun wijk aan te mogen vragen.Het is immers niet de schuld van die gemeentes dat ze eerst totaan de rand van de snelweg bouwen en vervolgens tot de conclusie komen dat een snelweg lawaai maakt en meer vervuiling met zich meebrengt dan een gemiddeld woonerf.Diezelfde gemeenten willen nog verder uitbreiden en dat kan nu niet omdat er een bouwstop dreigt vanwege de luchtverontreiniging in ons land. Maar laten we ons eens concentreren op knooppunt Oude Rijn wat er pas sinds kort ligt en men heeft nooit kunnen inschatten dat dit verkeersplein zo'n luchtverontreinging kon veroorzaken. De auto's van hede ten dage zijn natuurlijk ook nog steeds net zo vervuilend als toen er begonnen werd met de bouw en verbouwing van dit mega verkeersplein dus vandaar dat er fors ingegrepen moet worden.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
De 80 ellende wordt al vroeg aangekondigt op de parallelrijbaan, zowel met Koos Spee's feestverlichting als met andere vrolijke verbodsbebording. Dit is tot in detail uitgewerkt tot op de hectometerpaaltjes nauwkeurig.De daadwerkelijke trajectcontrole begint echter pas veel later, zowel op de parallelrijbaan als op de hoofdrijbaan.
Een portaal verder (na de afrit richting de A27) staan de 80 bordjes netjes in de berm gepoot, aan beiden kanten van de weg zoals dit ook juridisch staat voorgeschreven. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Zo... Dat was em!Ja ja dat is even schrikken heh, 100 op de hoofdrijbaan en ook nog gecontroleerd worden. Heel, maar dan ook heel veel mensen weten dit gewoon niet. En het ze duidelijk maken gaat ook niet want als je dat doet zoals ik een keer gedaan heb dan heb je ineens een paar XC70 Volvo koplampen in je binnenspiegel onder het mom van -rot is op ik ben stoer en moet voorbij- ..Nouja dan vind ik het ook prima hoor, als je graag harder wil rijden dan Koos verzonnen heeft en daar graag wat extra's voor wil betalen, mij best. Maar niet als een enkeling gaan lopen klagen nu op het forum dat je reeds 5 bekeuringen gehad hebt en helemaal niets afwist van een snelheidsverlaging of trajectcontrole want helaas... Autorijden is tegenwoordig meer dan alleen autorijden, eigen inzicht telt niet meer, je moet alles bijhouden. Aangezien er een nieuwsbericht op onze site verschenen is toendertijd, zie ik het probleem niet zo.Foto's zijn op 2 December vorig jaar genomen maar ik heb geen haast meer hoor, ik ben al helemaal her-ingeburgeerd. Alles tegenwoordig lekker langzaam, langzaam wordt helemaal 2006.Succes met de acceptgiro's!

(en het diepte interview met een van de zojuist besproken trajectcontrole portalen volgt nog!).


Tekst en foto's: DLdB


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht