Racebaan in Woerden gecontroleerdDatum van foto's: maandag 27 februari 2006
Tijdstip: 17:52 uur


Op de terugweg van m'n vakantiewerk ( 27 februari) reed ik op m'n brommer over de Rembrandtlaan in Woerden naar huis. Ik heb als geboren en getogen Woerdenaar nog nooit een snelheidscontrole in welke vorm dan ook gezien in Woerden, maar nu stonden 2 motoragenten te laseren op deze weg.Ik merktte de agenten pas op doordat een tegenligger seinde met z'n lichten.Ik had m'n camera bij me en ben natuurlijk foto's gaan maken en heb tevens een smsje gestuurd:


laser ut in woerden op de rembrandtlaan ri bodegraven net voor de bocht
De agenten waren niet zo gecharmeerd van m'n komst, maar ik mocht foto's maken zolang zij er maar niet herkenbaar op zouden staan. Dit is gelijk aan het beleid van FS om de gezichten onherkenbaar te maken: het gaat om de plek en de apparatuur!Eerst iets over de weg zelf:


De Rembrandtlaan was vroeger een kaarsrechte weg. De kruising in het midden met de Jozef Israelslaan is ongewijzigd in de afgelopen jaren, evenals alle zijstraten, maar er zijn wel vluchtheuvels gemaakt, gecombineerd met een voetgangersoversteekplaats of zebra.Er zijn op deze weg 2 varianten vluchtheuvels: de eerste variant heeft aan 1 kant een 'knik' en een zebrapad. De tweede variant heeft een 'knik' aan elke kant en een voetgangersoversteekplaats.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
De weg eerst maar beter belicht/omschreven: begin van de weg vanaf het centrum richting kruispunt Jozef Israelslaan/Bodegraven met zichtbaar de eerste variant vluchtheuvel. Iets verderop ligt eenzelfde.
Het kruispunt met de Jozef IsraŽlslaan,die links richting A12,Waarder/Driebruggen,bedrijventerreinen Honthorst,Middelland en Barwoutswaarder gaat en rechts richting een winkelcentrum en de wijk Schilderskwartier. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Rechtdoor rijdend richting Zegveld/Bodegraven kom je de tweede variant vluchtheuvel tegen.
En vervolgens 200 meter verder op is een S-bocht. Net voor die bocht stonden de agenten te laseren. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
De vervoersmiddelen van de agenten stonden in de laatste straat voor de S-bocht geparkeerd.

Als je regelmatig op deze weg rijdt weet je precies hoe je die 'knikken' kan nemen zonder de vluchtheuvel te raken en daardoor kan je er best met 65 a 70 km/h doorheen.Weg snelheidsremmend effect. Deze knik nemen met 100+ km/h lukt uiteraard niet, maar er is iemand geweest die het geprobeerd heeft en die legde z'n auto ondersteboven op de weg na eerst getold enz. te hebben.
De weg nodigde altijd al uit om hard te rijden en nu nog steeds.Ze stonden er toen ik kwam 3 kwartier en zouden zich door de kou niet laten verjagen. Wel vreemd dat ze rond kwart over 6 weg waren toen ik weer langs kwam.
Het aantal overtreders wilde de laserende agent niet mededelen, alleen dat er 1 met 80 km/h geklokt was. Toen ik er was werd er 1 geklokt met 63 km/h. Veel auto's reden in treintjes,dus veel gescoord werd er niet.Dat bleek een week later ook uit de cijfers die in de Woerdense Courant stonden: 4 overtredingen met als hoogst gemeten snelheid 77 km/h. Aantal metingen is niet bekend.


Tekst en foto's: Machiel


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht