Het BBQ weer is aangebroken....Datum van foto's: donderdag 4 mei 2006
Tijdstip: 19:30 uur


Maandag avond kwam ik vanaf mijn werk over de Auwemalaan in het Groningse Leek gereden. Als je bijna aan het eind van de Auwemalaan bent is het financieel gezien beter om even niet meer op het verkeer te letten, maar nog even voor de zekerheid je snelheidsmeter te controleren of de meter wel strak op de 50 ligt (of misschien net daar onder voor de zekerheid). Ondertussen toch nog even terugkijkend naar dat grijze gevaarte in de berm, of ie toch niet per ongeluk flitst, je weet het maar nooit tegenwoordig...

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Zo ook afgelopen maandag. Halverwege de Auwemalaan begin ik al te staren naar de flitspaal, en check mijn snelheidsmeter nog even voor de zekerheid. Maar de flitspaal ziet er wat anders uit dan normaal valt mij al van een afstand op.
Als ik langs de flitspaal rijd, kan ik een glimlach niet onderdrukken... Ik denk nog even snel bij mezelf: dit kost de belastingbetaler weer veel geld. Maar ach, als er dan toch wat in de fik gestoken moet worden, dan maar die flitspalen, daar hebben we toch al genoeg van in dit land. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Maar zoals gezegd, ik kan er geen tranen om laten. Er zal over enkele weken/maanden wel weer een nieuwe paal staan, betaald van onze belasting centen, maar ondertussen worden dezelfde centen hier de komende maand niet uit je zak geklopt. Dus uiteindelijk is alleen de firma Gatso de winnaar.


Opmerkelijk was trouwens dat een automobilist stopte toen ik aan het foto's maken was. Het raampje ging naar beneden, en er werd gevraagd: "heb jij dit gedaan?" waarop ik ontkennend antwoorde. "oh jammer" zei de automobilist, waarop hij lachend verder reed.


Tekst en foto's: Harold


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht