Controlerende rioolbuis op de N351 (ondersteunt wegwerkers)Datum van foto's: woensdag 14 juni 2006
Tijdstip: 15:00 uur


Via de sms kreeg ik van mede forummer Smookey een bericht dat er een nepradar stond op de N351 ter hoogte van hmp 13.8 in de wegwerkzaamheden.
Ik ben gelijk in de auto gestapt, want ik was toch wel benieuwd wat ik me hierbij moest voorstellen.Aangekomen heb ik me eerst bij een wegwerker gemeld en deze zei dat het ding van de politie was. Ik heb hem uitgelegd dat ik normaal gezien reportages van “echte” radars maak. Het bleek dus een door hun zelf gecreëerd statief te zijn met daarop een stuk rioolbuis.De man vertelde dat ze dit bedacht hadden omdat auto’s en vrachtauto’s zich weinig van de geldende snelheidsbeperking van 50 km/uur aantrokken. “Soms denderen vrachtwagens gewoon met 70/80 langs je heen, terwijl je er 50 mag” aldus de wegwerker.Ik heb vervolgens een aantal foto’s van dit tafereel gemaakt.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Als je het statief zo in de berm ziet staan en je bent er niet zo bekend mee, dan zou je toch echt zeggen dat het een radarcontrole was. Op de foto is op de achtergrond ook het bord "einde snelheidsbeperking" te zien.
Menig automobilist of vrachtwagenchauffeur trapte op de rem wanneer ze het statief in het zicht kregen. Van dichtbij gezien ziet het er zo uit. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Dat de wegwerkers op circa 1 meter van de rechterbaan aan het werk zijn is hier goed te zien.

Een erg goed initiatief van de wegwerkers vind ik. Auto’s en vrachtauto’s, welke zich niets van een snelheidsbeperking aantrekken,zijn natuurlijk erg gevaarlijk als je op een paar meter van de weg aan het werk bent.
Een andere zaak wordt het als de wegwerkers klaar zijn en de borden niet worden omgedraaid, een zaak waar ik mezelf ook vaak aan erger. Maar in dit geval, een dikke opgestoken duim van mijn kant.Ik heb de wegwerker ook nog verteld dat als ze vinden dat het gevaarlijk is, ze de politie kunnen bellen met de vraag of ze willen controleren op snelheid op een bepaald punt. Dit gebeurd namelijk wel vaker.

Een kleine noot: zo’n open vizier controle kom je natuurlijk in Friesland niet tegen als de politie zelf een statief plaatst, dan zou de controle ongetwijfeld in de struiken, achter een boom of achter een bord geplaatst worden.Tekst en foto's: Jurjen


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht