VHT Fryske Diken controleert op naleving 30 km/uur bij wegwerkzaamhedenDatum van foto's: donderdag 6 juli 2006
Tijdstip: 13:30 uur


Ik was nog maar net thuis van de repo die ik samen met Garfield had gemaakt, toen een kennis belde met het bericht dat er een lasercontrole in de buurt was.
Snel mijn spullen weer gepakt en de melding doorgegeven.

De melding was:


laser fr beetsterzwaag ri drachten op de van harinxmaweg (jurjen)Op deze weg zijn ze druk bezig met werkzaamheden en plaatselijk geldt een snelheidslimiet van 30km/uur over een afstand van circa 2 kilometer.Vlakbij de locatie aangekomen zie ik opeens achter mij een ambulance met toeters en bellen aan komen rijden. Dan toch maar snel wat gas bij en de berm in.
Daarna doorgereden en verderop de auto geparkeerd en naar de controle gelopen.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Bij de controle aangekomen, bleek het geen controle van de regiopolitie te zijn met een lasergun, maar een controle van VHT Fryske Diken. Ze stonden met 2 laserguns te controleren. De ene laseragent staat op de foto links achter de boom. De andere laseragent staat rechts bij het rood/witte bord. Op dit moment werd net de controle opgeheven en daarom staan er 4 agenten rechts bij de laseragent.
De locatie van de laseragent, die het verkeer dat richting Drachten reed controleerde, kun je hier mooi op de foto zien. De agent stond bij het rood/witte bord, dat op de voorgrond van de foto staat. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Van de 5 politiemensen die er waren, vonden kennelijk 2 het niet leuk dat ik foto’s kwam nemen. Nadat ik begonnen was met het nemen van foto’s ruimden ze dan ook direct de boel op en gingen er vandoor. De auto’s stonden uit het zicht van de weg in een zijweg geparkeerd.

Wat me wel opviel is dat ze zich prima aan de regel "constaterende agent is schrijvende agent" hielden. Werd iemand naar de kant gehaald, dan ging de andere agent laseren.De controle was eerder op de dag ook al hier geweest, hoorde ik later. Ze waren kennelijk na de lunch nogmaals teruggekomen. De marges die ze aanhielden, waren vrij groot. Net toen ik bij een agent stond, werd er een automobilist aan de kant gezet die net een auto inhaalde en met 74 km/uur door het oog van de laser ging. Deze kan dus rekenen op een flinke boete.Tekst en foto's: Jurjen


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht