Honac`s Micro DigiCam op demo-tournee in DrentheDatum van foto's: vrijdag 23 maart 2007
Tijdstip: 13:15 uur


Tja, zo kom je nog eens wat tegen. De hele ochtend kantoorwerk en direct na de middag een ritje Winsum en later Uithuizen, met Assen als tussenstop op de terugweg. Echter, op de heenweg kwam Assen (Noord) ook al in de picture. Niet door de controle bij 165.2 in beide richtingen, dit is nog zon 6 km voor Assen-Zuid, maar doordat mijn oog op iets aan de andere kant van de snelweg viel.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Een felgekleurde jas trok mijn aandacht en h, een statief met nog 3 mensen. Zag ik dat goed, zat er iets aparts op het statief??? Ik besloot de afslag Assen-Noord te nemen en terug te rijden. Aangekomen bij het tankstation, stond men er gelukkig nog. En bekende agent/BOA en een drietal mij niet bekende personen. Na me gemeld te hebben, bleek een woordvoerder van Honac enige uitleg te willen geven. Men gaf hier een demonstratie van de Honac Micro DigiCam.
Ik gaf aan dat ik soms nog foto's maakte die doorgestuurd werden naar Flitsservice.nl, maar ik hoefde eigenlijk geen uitleg te geven, hij had van de agent in kwestie mijn naam al vernomen. Op mijn vraag of ik de apparatuur op de foto mocht zetten (heb daar eigenlijk geen bevestigend antwoord voor nodig, ik fotografeer objecten op en langs de openbare weg...) zeiden ze dat ze dit liever niet hadden. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Ik besloot na het nemen van de foto's te laten zien wat ik er op had staan en dit was goed genoeg om vrij-uit foto's (van afstand) te kunnen maken. Tijdens het nemen van de foto's zie ik iets in beeld knipperen en bemerk dat de memory-stick er niet goed in zit. Balen, gauw er goed in gedaan en alsnog een drietal foto's gemaakt.

Men gaf al aan dat de apparatuur ook op de site van Honac stond en dat men ermee op de Intertraffic-beurs had gestaan. Een telefoontje nadien naar Flitsservice webmaster Martijn bevestigde dit. Niets nieuws dus, maar wel interessant. Het gaat hierbij niet om een laser die een momentopname/meting doet en die digitaal vastlegt, maar (wat ik begreep) om een laser die een constantere meting doet (enkele meters???)en die opslaat. Dit is dus terug te (laten) zien en dit vermindert de kans op 'naaistreken', als genoemd in dit topic op het forum.

Het apparaat is niet een vervanger van de Ultralight 100, maar dus een uitbreiding daarvan. Verteld werd dat deze kan worden ingezet in plaats van de huidige Gatso's en/of Multanova's, dus als vaste opstelling.
Na het nemen van de drie foto's besluit men de demo-opstelling op te doeken. Na thuiskomst besluit ik de geheugenstick eruit te halen en wat een mazzel: de overige foto's stonden in het interne geheugen!!! Dankzij de 6 megapixels en de software op de laptop, ontstonden bovengetoonde foto's. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

De medewerker van de firma Honac bedank ik bij deze voor de uitleg. Nu niet schrikken, dit apparaat is nog niet toegelaten tot de Nederlandse 'markt'. Men is nog aan het uitzoeken welke haken en ogen hieraan zitten. Voor de lezers: er is meer te lezen over dit (experimentele!!) apparaat op de website van Honac onder berichten.


Tekst en foto's: Tento


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht