Lasercontrole scoort goedDatum van foto's: donderdag 29 maart 2007
Tijdstip: 12.07 uur


Vandaag kwam er een melding binnen dat er een controle stond thv hmp 30.1 Er zou daar gelaserd worden. Ik ben maar even op de fiets gestapt en er naartoe gefietst. De melding zag er zo uit:

laser zh a16 rotterdam ri dordrecht thv hmp 30.1 op het viaduct bij hendrik-ido-ambacht

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Toen ik bij de controle aankwam zag ik dat het vht van Zuid-Holland-Zuid er stond. Foto’s maken was geen probleem.
De ochtend ploeg had al een leuke te pakken gehad. Er was een Ferrari gelaserd met 196 km/uur. De controle stond er al vanaf 9.00 uur. Toen ik er was werd er 144 km/uur gereden.
De controle stond op het viaduct thv de Esso. Hier staan ze ook nogal vaak onder te controleren met een radar. De controle werd in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee gedaan. Deze leverde de motorrijders die de voertuigen aan de kant haalden. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Op het viaduct zaten twee boa’s: de ene bediende de laser en de andere keek met een verrekijker welke auto’s hij dacht die te snel reden. Deze werden dan gelaserd en daarna genoteerd op een A4-tje.
De ochtend ploeg zou rond een uur of twaalf stoppen, maar rond één uur zag ik de volgende controle al weer staan. De middag ploeg was dus weer begonnen. Hier heb ik nog een foto gemaakt van de ijking en gegevens van de laser. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

De laatst paar dagen kwamen er steeds meldingen binnen van controles op de A29 thv 99.7 in de wegwerkzaamheden. Hier heeft Zuid-Holland-Zuid nu twee keer gestaan in opdracht van Rijkswaterstaat. Tevens kreeg ik te horen dat Rotterdam Rijnmond nu twee Mitsubishi Outlanders heeft. Deze zijn allebei voor snelheidscontroles.

Ook is er in de Pers veel over deze controle gesproken. Zo wil de Politie vaker gaan controleren op dit stuk A16 omdat er “veel” te hard wordt gereden op een 4-baans weg waar men 100 km/uur mag.

Enkele berichten:


Bericht 1:.


Bericht 2:.


Edit Flitsservice: Voor een vergelijk is er later op een andere plaats ook een repo gemaakt. Die is HIER terug te vinden.


Tekst en foto's: @lex Iveco en MarcoV


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht