Roodlichtcontrole: Goed of fout?Datum van foto's: maandag 28 mei 2007
Tijdstip: 15:30 uur


Tweede pinksterdag, dus Gurb heeft zich laten overhalen om naar een woonboulevard te gaan. De boulevard in Beverwijk waren we nog nooit geweest, dus daar wilde de vrouw wel heen. Na een winkeltje of vijf was het tijd om even uit te rusten en een pannenkoek te eten.

Toen we in een eettentje zaten viel mij een agent met een opschrijfboekje op. Hij stond bij een busje, dus zou je misschien toch moeten betalen voor parkeren? Nee, gelukkig niet, hij was geen parkeerbelasting aan het innen. De agent echter was wel op een andere manier bezig zijn quotum te halen.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
De agent stond een stoplicht in de gaten te houden, controlerend of iedereen wel netjes stopte voor het rode licht. Een plek waar het èrg druk is, omdat de woonwinkels open zijn en die ook leidt naar de beroemde Beverwijkse Bazaar. Maar het verkeer op de kruising gedraagt zich rustig ondanks de drukte.
Gezien de drukte voor het stoplicht was het voor de agent scoren. Veel auto's die al 3 of meer maal opnieuw rood troffen, pakten nog nèt de eerste seconden rood licht, omdat ze het wachten en vooruit kruipen zat waren. Jammer genoeg koos de agent er voor achter de bosjes te gaan staan. Hij toont weer aan dat het puur om de centen gaat, niet om de veiligheid. Had hij links van de bosjes in het zicht van de automobilisten gestaan, dan had hij er voor gezorgd dat niemand door rood reed. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Het uitzicht van de agent was prima. Hij kon het stoplicht in de gaten houden en als je door rood reed, dan had hij ook uitzicht op het kenteken. Dus het was onherroepelijk een bon. Vanuit deze sneaky locatie ging menig automobilist voor €130,- in de fout, blijkend uit het aantal keren dat hij wat opschreef... Maar ja, als je quotum belangrijker is, dan de verkeersveiligheid, dan is dit natuurlijk een betere opstelling dan zichtbaar duidelijk maken dat er gehandhaafd wordt.

En oh, ja... We hebben leuke eetkamerstoelen gevonden.


Tekst en foto's: Gurb


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht