BrommercontroleDatum van foto's: vrijdag 19 oktober 2007
Tijdstip: 12.00 uur


Op deze dag liep ik via de Kruisweg naar mijn werk. Tot mijn grote verbazing zag ik op deze dag een aantal agenten staan. Deze agenten hielden brommers/scooters aan die op het fietspad reden. Ook werd er gecontroleerd op helm dragen, want even later zag ik dat er een zonder helm werd aangehouden die wel op de weg reed. Waar de agenten controleerden is een fietspad en waar de auto's rijden moeten die brommers/scooters rijden. Dus de ideale kans voor hun om deze groepering mobilisten aan te pakken.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Daarom besloot ik even foto's te maken van deze (nutteloze) controle. Ze gaan hier controleren op dit soort voertuigen, terwijl winkeldieven gewoon hun kans kunnen slaan in het winkelcentrum. Als je goed kijkt zie je dat elke agent één streepje op de schouder heeft zitten. Dat viel me ook gelijk op. Misschien een introductieles voor je eerste dag als agent gelijk beginnen met bekeuringen uitschrijven? De leider in burger (degene met het petje op naast Sunday’s) moet de controle handhaven. Deze jongen met de rode scooter was gepakt. Ik weet niet waarop, maar de agent was aardig lang met hem bezig (en dan bedoel ik met schrijven).
Als je dit ziet heb je het er als winkelier erg moeilijk mee: je winkel wordt leeggeroofd en deze onderdanen gaan ondertussen controleren op brommers/scooters. Je hoort in deze straat vaak deze voertuigen 'racen', maar er is nog nooit een ongeluk gebeurd. Een aanleiding voor deze controle is er dus ook niet. Ze moeten dit soort controles ergens anders doen en dan gewoon op helm en papieren controleren en dan één ervaren agent op de motor. Kost ook wat minder geld.... Je kan het toch nooit tegenhouden dat scooters even op het fietspad rijden. Die 'één streepjes' moeten in dit winkelcentrum gewoon surveilleren tegen winkeldieven. Dat is toch de taak van een beginnende agent? Het leren beschermen van de burger en tegenhouden van criminaliteit? Nee, ze leren hier gelijk 'hoe kan ik de kas het snelst voor Koos $p€€ vullen?' Dan kan je verwachten dat je deze agenten in de toekomst op een repo ziet staan van een nutteloze flitscontrole of iets dergelijks. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Dus winkeliers opgelet! Hier houdt de overheid zich mee bezig; het zakgeld roven van jongeren en niet met dieven die je winkel leegroven. Misschien wilde deze aangehouden jongen met zijn zuurverdiende zakgeld een Ipod kopen, maar kon hij dat verdiende geld gelijk aan de overheid afgeven. Daar gaat de omzet van de winkelier! Politie, denk nou toch eens na!!!


Tekst en foto's: Flitscatcher


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht