Blitzer im Kreuzberg (Berlin)Datum van foto's: vrijdag 25 april 2008
Tijdstip: 12.26 uur


Afgelopen week liep ik over de Hallesches Ufer in Berlijn, waar een donkerblauwe Opel Combo mij opviel. Daarin zat een man met een groene trui op een laptop te spelen. Ik liep er naar toe om te kijken wat deze man aan het doen was. Er stond geen driepoot voor de auto en dat blijkt in Duitsland ook niet gebruikelijk te zijn. Ze hebben daar liever een foto van de voorzijde van de auto en het gezicht van de bestuurder.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Na een kort gesprek nodigde hij mij uit om eens achterin de auto te kijken. Als ik daar op dat moment gereden had, dan was ik ook voor de bijl gegaan.

De gebruikte apparatuur was de PoliScan van de firma Vitronic. Dit werd met een rondscannende laser en infra rood flitser.
Waarschijnlijk was dit een vaste plek voor de heren politie, want het verkeer wat daar reed remde behoorlijk af voor deze auto, ondanks dat de apparatuur niet zichtbaar was. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Al met al een behoorlijke kassalocatie voor de B-HL1280. De precieze locatie van deze flitsauto was: Hallesches Ufer tussen de Großbeerenstraße en de Möckernstraße in de richting Potsdamerstraße.

Hoelang hij er gestaan heeft en hoeveel er geflitst zijn is mij niet bekend. Geflitst werd er vanaf 60 km/h (waar 50 toegestaan). De kosten voor de eerste 10 km te hard bedragen in Duitsland €15,- Klinkt al beter dan in Nederland, waar alles alleen maar om geld draait. Tot zover Berlijn...


Tekst en foto's: Anti-Gordel


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht