ANPR HaaglandenDatum van foto's: vrijdag 5 december 2008
Tijdstip: 15:00


Twee weken terug moest ik ergens in Delft zijn. Onderweg kwam ik twee agenten tegen die automobilisten van de weg haalde en ze naar een parkeerterrein stuurde. Toen ik bij dat parkeerterrein kwam zag ik een grote gele massa. Een parkeerterrein vol agenten dus. Er was een grote controle aan de gang.

Nou vind ik dit zelf niet zo intressant maar wel als er flitsers in de buurt stonden. (Vooral die nieuwe rode opel moet nog een keer goed op de foto) Ik ben dus maar even rond gaan rijden op zoek naar een flitser. Toen ik richting Den Hoorn reed kwam ik alleen een belastingdienst wagentje tegen met daarin een scanner, daar geen flitser dus. Maar toen ik richting Rijswijk reed kwam ik dit tegen:


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Er stond een statief voor deze o-zo-bekende opeltjes waar er volgens mij wel honderd van rond rijden in de regio van de politie. Op het eerste gezicht dus gewoon een flitser!
Voor de mensen die hier dagelijks mee bezig zijn zien meteen dat dit geen flitser is. Maar ik bleef stug foto's maken omdat ik dacht dat ik een nieuwe set van Haaglanden aan het fotograferen was. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Na het maken van de foto's vroeg ik aan de agent die in de auto zat wat het dan eigenlijk voor systeem is. Hij zei ANPR en wilde het gaan uitleggen. Ik meteen: "Ohhhhhhh ANPR". Enigzins teleurgesteld ben ik maar weggegaan maar voor de duidelijkheid toch maar deze repo.


Als u dus deze opel met kenteken 61-RK-KS ziet staan, het is geen flitser;) Maar ze kunnen deze ANPR set met elk wagentje vervoeren.

Nog een leuk wetentje: Aan de hand van deze controle is er een hulpsinterklaas gepakt die 50.000 euro aan belastingschuld open had staan!


Tekst en foto's: GP


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht