Laseren naar aanleiding van klachtenDatum van foto's: woensdag 6 mei 2009
Tijdstip: 12.00 uur


Vandaag (6 mei) kwam ik terug van school en reed met de bus door de Broekerheide in Almelo (Windmolenbroek). Soms staan ze wel eens te flitsen bij de scholen die zich vlak na de rotonde (komende vanaf de A35, HR Holstlaan), bevinden. Ik zat al een beetje om me heen te kijken of ik een flitswagen kon "spotten". Geen flitswagen, mooi dacht ik. Komende bij het tweede stuk van De Broekerheide zie ik ineens 2 agenten links op een hoekje staan met een gun. "Ja hoor, ze staan er wel" dacht ik nog bij mezelf en heb gelijk de melding doorgegeven:

laser ov in almelo op de broekerheide in bocht (furr)

Ik ben met de bus naar huis gereden en ben direct op m'n fiets gestapt en naar de controle heen gefietst. Zo'n 10 minuutjes later stond ik bij de agenten. Het waren vrij jonge agenten en heb mijzelf even voorgesteld en verteld dat ik een reportage voor Flitsservice.nl wilde maken. Een agent keek mij aan en had daar nog nooit van gehoord. De ander begon te lachen en wist wel waar het voor was. Geen probleem, het was toch niet druk.
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
De reden dat de agenten hier controleren was "geklaag vanuit de buurt dat er zoooo hard werd gereden". Hier heb ik al het een en ander van meegekregen, omdat ik verschillende wijksites bijhoud over verkeer. De mensen die er wonen rijden zelf te hard en gaan dan lopen klagen dat er zo hard wordt gereden. Volgens mij viel het allemaal wel mee vandaag. De hoogst genoteerde "crimineel" reed 61 @ 50. Echter werd er pas bekeurd vanaf 65 @ 50! Netjes dus! De weg heeft aan beide kanten een weggetje ernaast lopen en alle uitritten zijn voorzien van drempels. Ikzelf weet dat dit uitnodigt tot harder rijden dan toegestaan. Ik tik geregeld de 65 a 70 aan als ik vanaf de overkant kom. Als ze nou verderop opdracht kregen om te gaan staan bij 3 basisscholen, kan ik het voorstellen, echter kan daar nooit te hard worden gereden omdat het daar zo druk is. Dit punt waar beide heren nu stonden, rijdt bijna iedereen harder dan 50 km per uur.
Deze foto heb ik gemaakt vanaf het aanrijden naar de laser toe. In het echt stonden de agenten redelijk opgesteld. Ze vielen best wel op, alleen hadden ze geen gele hesjes aan en het leken mij "beginners". Of dit zo is ben ik vergeten te vragen. Ze hadden er wel lol in en laserden bijna elke auto die langs kwam. Ook de ijkdatum heb ik nog even gevraagd, de gun was geijkt in 03-2009 dus kan nog een vol jaar mee! klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Dit is de bocht die ik bedoelde in mijn smsje naar Flitsservice.nl. De agenten laserden beide kanten (zowel foto 1) als deze foto. Echter zoals ik zei was er nog niemand staande gehouden. Het enige mooie vond ik wel dat beide heren met een gun stonden in plaats als struikrover een flitskast te verstoppen in de berm. Mocht men te hard rijden, krijgt men het direct te horen en niet pas na 6 weken!

Het is even goed oppassen voor de inwoners van Almelo en omstreken. Bepaalde plaatsen worden binnenkort aangedaan, zoals De Vogelweide, Zeven Bosjes en zoals hier Broekerheide. Controle na aanleiding van "klachten uit de buurt". Het leuke is, ik woon zelf in één van deze straten en er is ons nog nooit gevraagd of wij last hebben van te hard rijden. Sterker nog, De Gemeente heeft ons wel eens verteld dat het een busroute betreft en er geen maatregelen genomen kunnen worden. Dan maar laseren of flitsen om de staatskas toch nog een beetje te spekken in deze tijden...


Tekst en foto's: Furr


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht