Calibratie van lussenpaal op locatieDatum van foto's: maandag 1 juli 2002
Tijdstip: 11.30 uur


Aan het eind van de morgen vertrok ik na mijn laatste adresje in Maastricht richting Genk, BelgiŽ. Bij een stoplicht stond er een pijlwagen op de weg, was de rijbaan afgezet met pionnen en stonden er wat mannen in oranje jassen bij te kijken. Strepen trekken ofzo? Welnee, er stond immers ook een gekantelde lussenpaal.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Tijdens het voorbij rijden viel me bovendien op dat een van de aanwezige heren een oranje jas aan had met dit voor velen wel heel bekende logo. Hier was iets meer te doen dan het simpel vullen van een flitskast of wat streepjes trekken.
Afijn, de bus van de zaak maar even op het terrein van een nabijgelegen tankstation geparkeerd en op de harde werkers afgestapt. Na mij even voorgesteld te hebben en ik aangaf voor welke site ik kwam bleken de heren zeer medewerkend. Ik kreeg alle gelegenheid tot het stellen van vragen en het maken van foto's. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Al met al weer eens wat anders dan de gebruikelijke reportages. De set zoals die in deze flitskast zat was geen camera-set maar een door de Gatso-medewerker zelf meegenomen testset bedoeld voor calibratie. U ziet, ook de lussenpalen in Nederland dienen aan de eisen te voldoen.


Tekst en foto's: De Nachtkoerier


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht