Verkeerscontrole in TilburgDatum van foto's: vrijdag 11 december 2009
Tijdstip: 17.30 uur


Ik werd gebeld door mijn vriendin dat er een algehele controle bezig was aan de Ringbaan Noord in Tilburg ter hoogte van de Waalstraat. Zelf vond ik het weer eens tijd om een controle te bezoeken dus de camera van het bureau gegrist, een volle accu meegepakt en op pad gegaan.

Eerst een ommetje over de Ringbaan Noord in tegenovergestelde richting gemaakt, immers algehele controle houdt vaak in dat er ook ANPR is van of het VHT danwel de belastingdienst. Van de Waalstraat richting de Rijnstraat gereden en niets aangetroffen. Over de Goirkekanaaldijk naar de controle gefietst en de leidinggevende opgezocht.

Gelukkig heeft men mooie emblemen op hun schouders waardoor het eenvoudig is om de vermoedelijk juiste persoon aan te spreken. Korte introductie gehouden over het wie, wat, waarom en hoe. Foto's maken was geen probleem.


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Aan de Ringbaan Noord stond een agent om de door de belastingdienst gemerkte auto’s aan de kant te halen. Het is goed om te weten dat een signaal alleen voor de rijbaan bedoeld is waar de agent op staat. (Tenzij je hier alleen rijdt, dan is ie altijd voor jou!) Terwijl ik hier stond kwam het dan ook voor dat beide rijbanen ineens dachten dat zij rechtsaf moesten. Veelal was na het afdraaien niet duidelijk wat er verwacht werd en stopte de automobilist. Hierdoor diende de agent aan te geven dat de persoon tot het einde moest doorrijden.
Aldaar werd men opgewacht door agent nummer 2 welke aangaf dat men linksaf diende te gaan waar ook meteen de belastingdienst stond. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Wanneer je als automobilist nog een schuld open had staan kon je deze direct ter plaatse voldoen door middel van een pinbetaling. (Ik weet niet of contanten geaccepteerd werden.)

Deze locatie werd aangedaan tot circa 18.00 uur. Daarna stond de maaltijd op het programma. Na het eten zouden nog een 2 tot 3 locaties bezocht worden. Allen in het werkgebied van team Wilhelminapark te Tilburg.

Politie en Belastingdienst houden gezamenlijke controle

TILBURG: De politie van het team Wilhelminapark hield vrijdag in samenwerking met de belastingdienst een controle op twee verschillende plekken. Tussen 16.00 uur en 17.45 uur werd op de op de Goirkekanaaldijk gecontroleerd. Tussen 19.00 uur en 23.00 uur stond de controlepost in het Wilhelminapark. Er werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol en het naleven van algemene verkeersregels.
Er zijn vijf personen aangehouden voor rijden onder invloed. Hoogste uitslag van de ademanalyse bedroeg 615 ug/l. Een van de aanhoudingen werd geseponeerd.
Ook werd er een aanhouding verricht voor baldadigheid en het niet kunnen tonen van een geldige legitimatie.
Ook werden er meerdere bekeuringen uitgeschreven voor:
1 X Verlopen APK
1 X Negeren stopteken
1 X Geen rijbewijs
1 X Geen verzekering auto
1 X Geen ID
1 X Mobiel bellen
3 X Niet tonen Rijbewijs
2 X Geen gordel
Ook werden er twee vonnissen betekend. Een voertuig is in beslag genomen omdat de auto niet verzekerd is.
De belastingdienst heeft 20 voertuigen in beslag genomen. 7 hiervan weden direct getakeld. Ruim € 12.200,- aan belastingschuld werd direct ter plaatse voldaan.

BronTekst en foto's: GGeek


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht