N259 bij Steenbergen weer onder vuurDatum van foto's: maandag 31 januari 2011
Tijdstip: 12.20 uur


Vandaag belden mijn ouders mij op voor deze controle:

radar nb n259 bergen op zoom - dinteloord beide ri op de randweg thv hmp 116.7 door een beige vw transporter en een statief (ouders petertjuh)


klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
De N259 ter hoogte van Steenbergen/Welberg is een vanuit de gemeente verplicht nummer voor het VHT. Dit heeft te maken met een aantal ongevallen vlak achter elkaar op dit traject. Vandaar dat MarcoV en ik weer eens ervoor hebben gekozen om deze controle extra onder de aandacht te brengen, vooral omdat de ongelukken niet eens snelheid als (hoofd)oorzaak hebben.
De randweg is met vluchtstroken aan beide zijden van de weg een erg brede weg. De meeste controles hier staan zoals nu het geval is, vrij opvallend. Uiteraard alleen als je bekend bent met de radarvoertuigen. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Normaal gesproken staan hier geen voertuigen op de vluchtstrook/in de berm zodat dat ook een aandachtspunt zou moeten zijn voor de weggebruiker.

Het blijft hier voorlopig verstandig om de berm en vluchtstrook in de gaten te houden. Vooral omdat de politie nu extra gaat controleren aldaar.Politie gaat extra controleren op N259

Het Verkeershandhavingsteam gaat extra controleren op de N 259, tussen Halsteren en Dinteloord. Het traject is één van de vijf trajecten waar de politie Midden en West Brabant met toezicht tracht het aantal letselaanrijdingen terug te dringen. Op de N 259 ter hoogte van Steenbergen kwamen in 2010 drie verkeersdeelnemers om het leven en vonden op het traject de afgelopen jaren tientallen ongevallen plaats met (ernstig) letsel tot gevolg.

Het Verkeershandhavingsteam heeft de afgelopen maanden extra (snelheids)controles uitgevoerd nabij de rotondes aan de Randweg Oost. Daarbij is vastgesteld dat er nog steeds sprake is van (ernstige) verkeersovertredingen, die echt niet door de beugel kunnen. Bij recente snelheidscontroles bleek ruim 10 % van de weggebruikers harder te rijden dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/u met uitschieters van 134, 145 en zelfs 154 kilometer per uur. Voor de politie reden om het toezicht de komende tijd te intensiveren. Een deel van de controles wordt aangekondigd op www.om.nl en/of via twitter: politiemwb.

Inhaalverbod

De N-259 is ruim 20 kilometer lang en wordt 32 keer onderbroken door een kruispunt zonder en 6 keer door een kruispunt met verkeerslichten. Rijkswaterstaat heeft op deze weg in de afgelopen jaren 4 rotondes aangelegd. Komend voorjaar gaat Rijkswaterstaat doorgetrokken strepen plaatsen op de Randweg Oost in Steenbergen en geldt er een inhaalverbod.

Dagelijks maken ongeveer 2600 fietsers en bromfietsers gebruik van deze weg aangezien Bergen op Zoom veel scholen huisvest welke voorzien in de behoefte van de omliggende gemeenten zoals Steenbergen en Tholen. Het traject is gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie en de provincie Noord-Brabant. De politie zal op deze locatie intensief controleren op het dragen van de gordel, alcohol en snelheid. De belangrijkste oorzaken van de ongevallen en de aard van het letsel.

Over trajecten

Het traject Halsteren - Dinteloord is één van de 5 trajecten waar de politie Midden en West Brabant sinds een aantal jaren met regelmatig toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen terug te dringen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en (meet)ervaringen van de politie, gemeente en de provincie Noord-Brabant. Op deze plaatsen vonden de laatste drie jaar de meeste letselaanrijdingen plaats.

Verkeersveiligheid

De Politie Midden en West Brabant heeft zich als doel gesteld om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Zij zet daarvoor professionele en gespecialiseerde politiemensen in, die zijn ondergebracht in het regionale Verkeershandhavingsteam. Dit team controleert intensief op het naleven van de verkeersregels met betrekking tot vijf speerpunten die sterk van invloed zijn op de verkeersveiligheid. Deze vijf speerpunten zijn: draagplicht gordel en helm, rood licht, alcohol en snelheid.

Bron


Tekst en foto's: Petertjuh en MarcoV


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht