Kijken en geflitst wordenDatum van foto's: woensdag 8 juni 2011
Tijdstip: 19:45 uur


Vanavond werd ik geattendeerd dat er in Hedel op een gebruikelijke plek gecontroleerd werd. Omdat ik hier nog nooit een goede reportage van had besloot ik de controleur met een bezoekje te verblijden.

radar ge in hedel op de prinses beatrixstraat bij de bushalte door een grijze mazda 3


Vroeger was dit de N831 waar nog geregeld hoge excessen gehaald werden. Maar deze weg is sinds een tijdje verlegd.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Op het moment dat ik daar aankwam herkende de controleur mij meteen al. Dit is één van de betere die je kunt treffen bij een controle. Doet nooit moeilijk behalve als je op een plek staat waar je niet mag komen.

Zoals te zien is stond de Mazda 3 hier te flitsen. De enige flitsauto van Gelderland Zuid waar analoog mee geflitst wordt.
Het lijkt of de auto nog in de bocht staat, maar dat was niet het geval ten opzichte van de rijlijn. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Zoals op deze en de vorige foto te zien is dit een relatief overzichtelijke weg, maar het blijft altijd oppassen met het oprijden van de woonhuizen die er zijn.
Voor het laatste nog een foto hoe het er ongeveer uit zou zien als je geflitst bent, alleen zal het dan iets rechter zijn dan dit en zal het voertuig zichtbaar zijn. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Tijdens het foto's maken hebben de controleur en ik nog staan praten over het één en ander, maar wat we beiden niet begrepen is dat er zelfs mensen langsrijden die kijken naar ons en zien de politieman en passen hun snelheid aan en worden nog op de foto gezet. Één motor presteerde het om ons beide aan te kijken en met 59km/h op de foto te worden gezet, na correctie zal deze dan een beschikking thuisgestuurd krijgen van 56km/h.

Rond 19u werd de controle gestart en was tussen 22:15 en 22:30 ten einde. Van de 500 passanten (waaronder ik twee keer), reden er 126 te hard met een exces van 71kilometer per uur. Die laatste was een BMW die van voren werd geflitst en trok op vanaf de stoplichten.


Tekst en foto's: BommelDing


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht