Kapittelweg: gevaarlijk doen voor de veiligheid?Datum van foto's: woensdag 3 augustus 2011
Tijdstip: 16.20 uur


Voor vandaag was een snelheidscontrole aangekondigd op de Kapittelweg in Breda. Gisteren was er ook een controle aangekondigd die begonnen was om 14.30 uur.

Het verbaasde me daarom ook niet dat ik rond dezelfde tijd de beige VW Transporter achteruit zag rijden in de berm. De controle werd opgebouwd direct na het spoorviaduct in de richting van de Noordelijke Rondweg.

radar nb in breda op de kapittelweg net na spoorviaduct door een beige vw transporter en een aanhanger (petertjuh)

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Gezien vanuit het centrum kon je de controle pas zien als je op het spoorviaduct reed. Dit is ook het meetpunt van de lasercontroles die regelmatig bij de bushalte verderop staan.
Later zag ik de alcoholbus met de flitsaanhanger arriveren bij de controle. Voor de veiligheid moest er natuurlijk ook gecontroleerd worden in de richting van het centrum. Hiertoe werd de aanhanger in de smalle middenberm geparkeerd. Hierbij werd het blauw blauw van de bus aangeslingerd en half op de rijbaan gezet om de aanhanger goed in de berm te krijgen. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Over de Kapittelweg kan ik kort zijn: 2x2-baans en een maximumsnelheid van 50. De kruising met de BaliŽndijk kent wel enige gevaarzetting omdat deze vrij druk is, maar op het spoorviaduct zelf is het simpelweg volstrekte onzin om te controleren.
Ik verwacht hier alleen nog wel vaker radarcontroles. Het VHT Midden- en West Brabant is sowieso dit jaar een andere weg ingeslagen door veel nieuwe wegen te voorzien van bermtoerisme. Daarnaast staan ze ook regelmatig erg vroeg of tot extreem laat te controleren. Kortom, houd je ogen goed gericht op de berm. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

499 bekeuringen bij snelheidscontrole

BREDA: De politie hield zondag tussen 14.45 uur en 21.00 uur een snelheidscontrole op de Kapittelweg. Er zijn 2399 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er 499 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km/u, terwijl hier de maximum snelheid 50 km/u bedraagt.

Bron


Tekst: Petertjuh
Foto's: MarcoVDe uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht