Primeur: Nieuwe flitspaal in Nederland!Datum van foto's: maandag 12 september 2011
Tijdstip: 19:30 uur
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Vandaag schrok ik me een hoedje toen ik op Broekhem reed ter hoogte van huisnummer 21 in Valkenburg aan de Geul, want daar kwam ik een oude bekende tegen uit Boirs (BelgiŽ). Het gaat hierbij om een Traffic Observer, een mobiele flitspaal die hufterproof zou moeten zijn. De Traffic Observer wordt geleverd door het bedrijf SecuRoad en is in BelgiŽ al vaker gezien.
Meteen de auto aan de kant en telefoon gepakt om even de nodige plaatjes te schieten van dit unieke exemplaar. Op Flitsservice.be zijn al meerdere foto's te vinden van het exemplaar uit Boirs, maar dat zijn allemaal foto's vanuit de auto, aangezien die op de E313(snelweg) staat. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Redactie Flitsservice: Ook Politie IJsselland heeft dit apparaat blijkbaar als test nu staan. Zo hebben ze op Twitter een foto geplaatst van hetzelfde apparaat op de N347 tussen Ommen en Hellendoorn.

Zie ook dit You Tube filmpje voor meer uitleg.

De keuze voor dit apparaat is vrij opmerkelijk. Het lijkt ons vrij eenvoudig dit apparaat onklaar te maken door een stukje tape over de laser te plakken, of, zoals iemand in het forum opperde, een blikje cola ertussen te proppen. Ook kan je met een frees de boel vrij eenvoudig open zagen. De scharnierpunten zitten aan de buitenkant! Het lijkt ons ook niet onwaarschijnlijk dat een paar jolige lui, terugkomend van het stappen, met z'n allen dit apparaat omduwen.

En bovenal, een laserdetector is niet illegaal! Het radardetectorverbod beperkt zich alleen tot meetapparatuur gebaseerd op radar! Bovendien is dit apparaat met de nieuwste apparatuur makkelijk te storen of te detecteren, zoals de Stinger DSI met laser, Antilaser G9 of Laser Interceptor.

Tekst en foto's: Mr. Bean


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht