3VO medewerker waakt over snelheidDatum van foto's: woensdag 17 juli 2002
Tijdstip: rond lunchtijd


Op weg naar een bezoekje aan de Intratuin in Lochem omtwaar ik op de Lochemseweg ter hoogte van Diepenheim een rode Opel Astra in de berm. Hij staat zonder meer fout geparkeerd ter hoogte van een parkeerplaats, hij staat op een zogenaamde "projectweg" wat inhoudt dat hier veel op snelheid gecontroleerd wordt EN er is een rode Astra van dit type in het bezit van het Verkeersteam Twente. Nadat ik deze dingen bij elkaar had afgewogen ben ik maar van het gas gegaan. Naast de auto aangekomen zie ik dat het geen radarcontrole betrof...tenminste, er werd niet geflitst. Een groot bord voor de auto liet mij zien dat ik met een keurige 77 gepasseerd was. Omdat de man bij een parkeerplaats stond heb ik daar de wagen maar even geparkeerd, ondanks de woedende blik van mijn vriendin.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Het bleek te gaan om een 3VO medewerker, die passerende automobilisten bewust probeerde te maken van hun snelheid. Het bord is ook nauwelijks te missen. In zijn hand hield hij een tellertje om het aantal passanten te tellen.
Op het dashbord stond een Falcon radargun opgesteld. Hiermee werd de snelheid gemeten, en doorgegeven aan het bord voor de auto. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Het snelheidsbord. Ik zou zweren dat op het moment van afdrukken er 78 stond voor de auto die net gepasseerd was, maar nu is er niks te zien. De cijfers zijn in iedergeval groot en duidelijk.

Toen ik mij bekend maakte als zijnde een medewerker van Flitsservice, werd mij gevraagd of ik positief of negatief stond ten opzichte van snelheidscontroles. Een typische 3VO reaktie, zo zwart/wit mogelijk en geen ruimte latend voor een tussenliggende mening. Ik had helaas geen tijd om de man een fatsoenlijk antwoord daarop te geven, maar ik zie hem vast nog wel een keer weer.Tekst en foto's: Raymond


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht