Lasercontrole in DrontenDatum van foto's: zaterdag 9 februari 2013
Tijdstip: 16:00
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
De laatste tijd is er weer een campagne in Dronten om het te hard rijden over de doorgaande wegen aan te pakken. Wat is dan "te hard"? Volgens de diender alleen diegenen die meer dan 70 km/u op de teller hebben staan.
Op zich is dat een meer dan redelijke marge voor deze weg. De meeste Drontenaren rijden zo tussen de 50 en 65 km/u op doorgaande wegen. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Opmerkelijke was wel dat het verkeer alleen op de hoofdweg gecontroleerd werd en niet het verkeer wat uit de weg van rechts kwam. Dit is een 30 km/u weg die leidt naar een klein winkelcentrum in Dronten. Juist op die weg is het zaak om wat rustiger te rijden, maar velen knallen er vol doorheen.

Wat dat betreft is het risicobesef van vele automobilisten, ook de zogenaamde "nette" automobilisten, in dit soort nauwe straatjes vaak erg ver te zoeken.

Het meeste gevaar op de kruisingen in Dronten komt vooral van mensen die niet goed kijken en de auto de kruising over gooien, met alle risico's van dien.

Ik had nog even een discussie met de hoofdagent over portretrecht. Bij deze voor de duidelijkheid: Iedereen heeft portretrecht, maar om publicatie tegen te gaan zal je een "redelijk belang" moeten hebben. Bij de civiele rechter houdt dit in dat je echt een zwaar belang moet hebben. Voor publieke ambtenaren geldt in het algemeen nog een hogere lat: "Het gerechtshof stelde dat ambtenaren die hun functie in het openbaar uitoefenen zich meer moeten laten welgevallen dan privépersonen"


Tekst en foto's: Martijn


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht