Transporter op de N284Datum van foto's: zaterdag 25 mei 2013
Tijdstip: 15:29 uur


Ik kwam op de N284 rondweg Bladel de groene Volkswagen Transporter van Oost-Brabant tegen. Deze locatie komt af en toe voorbij in de flitslijst, soms een paar honderd meter verder in de buurt van het Esso Express tankstation. Nadat ik dit door had gegeven kwam de volgende melding op de site te staan:

radar nb n284 hapert ri Bladel op de rondweg thv hmp 8.9 op parkeerhaven door een groene vw transporter

Tijdens het maken van de foto's had ik ook nog even aangeklopt waarna ik tekst en uitleg kreeg van de controleur. Hij gaf aan nog niet zo heel lang op deze plek te staan, er waren toen zo'n 15 auto's te snel langs de controle gereden.

Daarna kwamen de radarvoertuigen van de regio nog even ter spraken. Het staat op de planning om de Ford Transits weg te doen, hier zou mogelijk een Transporter voor terug komen. De VHT's Brabant-Noord en Brabant Zuid-Oost zijn met de komst van de Landelijke politie samengevoegd. Alle voertuigen zijn gestationeerd in Vught, dus in principe is er uitwisseling mogelijk van de verschillende voertuigen. Een ander gevolg is dat het langer duurt voordat de radarwagen vanuit Vught in een 'uithoek' van de regio is, er blijft dan minder controletijd over.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
In de richting van Bladel. Iets verderop zit er wel een flauwe bocht in de weg, met op dat punt ook een oversteekplaats.
Richting Hapert, iets verderop staan verkeerslichten. De bus was verder prima te zien van beide kanten, als je hem herkende. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Deze foto is van iets verderop genomen, de oude (niet gevulde) Gatso kast en iets verderop de bus. De controleur gaf aan dat er ook niet gecontroleerd wordt op het moment dat de kast wel gevuld zou zijn, wat volgens hem hier in de regio niet meer zo vaak voorkwam. De oude palen gaan op den duur wel vervangen worden door digitale palen, of dit exemplaar nog ooit vervangen gaat worden is mij niet bekend.
Van wat dichterbij is de camera achter het raam nog redelijk zichtbaar. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto

Voor mijn gevoel is dit geen echte kassalocatie. De bus was goed zichtbaar. Toch gingen er tijdens het gesprek nog zo'n 10 auto's op de foto. Dit waren relatief kleine overtredingen, de topper was 106km/u.


Tekst en foto's: okkiwokki


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht