Alles voor de verkeersveiligheid *KUCH*Datum van foto's: zaterdag 6 juli 2013
Tijdstip: 15:30


Als je op zaterdag nog snel even een boodschap wil doen, dan is het van groot belang dat je wel weer veilig thuis komt. Gelukkig wordt er streng gecontroleerd op de gevaarlijke plekken of er niet te hard gereden wordt. Daardoor hoeft u niet te vrezen dat u door een snelheidsmaniak wordt doodgereden.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Neem bijvoorbeeld de H.A. Lorentzweg in Bussum. Dat is zo'n weg waar de fietspaden en trottoirs door een groenstrook gescheiden zijn van het snelverkeer. Levensgevaarlijk dus om hier te vergeten scherp op je teller te letten. Hoewel je je nog wel kan afvragen of voorrangsfouten op een weg als deze niet tot meer ongevallen leiden dan snelheid.
Sinds 2007 zijn er op de H.A. Lorentzweg twee ongevallen geregistreerd zoals te zien is op de site:
http://ongelukken.staanhier.nl/ , zowel bij het ongeval in 2007 als in 2011 vielen er gelukkig geen doden of gewonden. En bij beide gevallen is er geen indicatie gegeven dat snelheid de hoofdoorzaak van de ongevallen is. Het is dus een zeer gevaarlijke weg.
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Het is maar goed dat hier zo onopvallend mogelijk op snelheid wordt gecontroleerd. Daarom is de radarapparatuur verstopt achter een nep-kentekenplaat en heeft men de infrarood flitslamp - een lichtflits zou de opstelling kunnen verraden - ingebouwd onder de bumper De camera is achter de voorruit geplaatst en om te voorkomen dat hij te veel opvalt is de auto waar mogelijk van getinte ramen voorzien. Verder is auto netjes in een parkeervak geparkeerd om zo veel mogelijk te verhullen dat men hier serieus wangedrag op de bon aan afstraffen is en van deze straat een nog veiliger straat te maken.

Om te zorgen dat mensen zich netjes aan de regels houden heb ik de controle bij Flitsservice.nl gemeld.

radar nh in bussum op de h.a. lorentzweg thv hector treubstraat door een zwarte auto (gurb)

Zo weet iedereen dat je hier in het belang van de verkeersveiligheid niet te hard moet rijden. Het kan ook zo zijn dat mensen daarmee een boete voorkomen, maar dat is natuurlijk bijzaak.
Tekst en foto's: Gurb


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht