Gelaser op de A7Datum van foto's: dinsdag 18 februari 2014
Tijdstip: 15:45


Het is een rustige dinsdagmiddag op de A7, droog en een paar graden boven nul.
Rijdend in de richting van Groningen zie ik vlak voor de afslag Friesche Palen een controle op Flitsnav verschijnen, een paar kilometer verderop.

laser gr a7 drachten ri groningen thv hmp 172.0 na afslag frieschepalen vanaf het viaduct

Dus voor de zekerheid gecontroleerd of mijn snelheid nog wel rondom de Fiscale Advies Snelheid is want een prent voor een paar kilometer te hard zit natuurlijk niemand op te wachten.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Bij het viaduct in kwestie aangekomen staat er iemand met een statief op het viaduct, een laser is inderdaad het geval. De melding in Flitsnav bevestigd en verderop stond inderdaad een motorrijder voor de opvang in de berm te wachten. De eerste afslag gepakt, en terug gereden naar het viaduct in kwestie. Mij voorgesteld aan de dame van het VHT Groningen en terwijl de controle doorging even gepraat over de controle. Ze stonden er nog niet zo lang, dus de melding was vrij vlot gemeld en online bij Flitsservice. De opvang waren motorrijders van zowel het KLPD als de regio. Meestal stond er 1 te wachten en reed de rest rond om ook andere zaken mee te nemen. Verder nog gehad over het project A7Veilig wat sinds december 2011 loopt op deze snelweg en de in mijn ogen nog altijd onterechte focus op snelheid. Zeker op dit soort rustige tijdstippen/goede omstandigheden. Dat de meningen daarover nog altijd verschillen mogen duidelijk zijn.
Gedurende het kwartier dat ik aanwezig was werd er 1 Porsche doorgegeven aan de motorrijders, met een snelheid van 21 te hard na correctie, de rest hield het binnen de geldende vmax van 130, of binnen de gehanteerde marge (20 na correctie). De gebruikte laserapparatuur betrof een Truspeed.
Tekst en foto's: Djidee


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht