Noord-Holland: Handhaving op verlaagde maximumsnelheid in WeespDatum van foto's: maandag 6 februari 2017
Tijdstip: n.v.t.


In Weesp word een nieuwe woonwijk "Leeuwenveld 3" gerealiseerd in de weilanden ten noorden van de Leeuwenveldseweg. Vanwege het bouwverkeer is de maximumsnelheid tussen het spoorviaduct en de rotonde bij de benzinepomp verlaagd van 70 naar 30 km per uur.

klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Op de achtergrond is een automobilist te zien welke door middel van grootlicht signaal het tegemoetkomend verkeer probeert te waarschuwen voor naderend onheil. Dit signaal bleef bij de meeste bestuurders onopgemerkt en zij vervolgden net als ik hun weg met onverminderde snelheid. Gelukkig voor ons bleef dat deze keer zonder gevolgen aangezien beide agenten bezig waren met een staandehouding van een minder fortuinlijke voorganger.
Het heeft overigens enkele minuten geduurd voordat de heren ruimte maakten zodat ik de rotonde naar rechts kon verlaten. Toen ik terugkwam om verder poolshoogte te nemen was een agent nog bezig met het afhandelen van de staandehouding terwijl zijn collega weer druk was met de lasergun. klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
klik op het plaatje voor een vergroting van de foto
Vanwege de overzichtelijkheid van deze weg begrijp ik niks van de verlaging van 70 naar 30 km per uur en al helemaal niet dat de politie besluit juist hier te gaan handhaven. Het is mij niet bekend vanaf welke snelheid werd overgegaan tot staandehouding maar gezien het wegbeeld en, voor zover mij bekend, het weggedrag vind ik persoonlijk elke uitgeschreven boete hier onterecht of op zijn minst, te hoog.
Tekst en foto's: LoverD


De uitingen en meningen die in dit artikel worden uitgedrukt geven niet noodzakelijk de mening of het standpunt van Flitsservice.nl weer en is voor volle verantwoording van de auteur.

Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation bannerTerug naar het reportage overzicht